Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cokstile hedrade Steinlager

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Cokstile under fjolårets elitloppsdag. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Pastore Bob, Lionel eller möjligen Donatomite? Nej, svaret blev Cokstile i Steinlagers äreslöp på Momarken. Fjolårets elitloppsdeltagare spurtade till seger från ledarryggen.

Publicerad:

Och ledaren i fråga var inte Pastore Bob som många hade trott på förhand. Johan Untersteiners startkatapult tog sig inte förbi invändige Donatomite i en öppning som klockades till 1.08,3 första 500 meterna.
– Det är svårt här i Norge när man inte har körspö. Han öppnade bra första biten, sedan kom svängen. Jag såg att Frodes häst inte travade riktigt och försökte köra vad som gick med min, men det var svårt att få någon riktig fart på honom i det läget, sade Johan Untersteiner till Kanal 75.

Halmstadstränaren var sedan inte intresserad av att låta Pastore Bob trava utvändigt om ledaren. I stället valde han fjärde par invändigt.
– Det är ingen häst som trivs i dödens. Han gillar inte att gå där. När vi inte kom till ledningen fick vi köra på chans för att ha en möjlighet till att vinna loppet, förklarade Untersteiner.

Vann på nytt banrekord

Efter den snabba inledningen fick Frode Hamre dämpa tempot rejält. Vid varvspasseringen visade klockan 1.13 blankt och när Lionel sedan inte förmådde att utmana genom slutsvängen såg Donatomite ut att gå mot segern.

Men bakom sig hade han Cokstile (e. Quite Easy U.S.). Den norske derbyvinnaren hade ett tungt fjolår, men ser nu ut att vara på väg mot formen igen som sexåring. 

Vid upploppets början styrde körsvennen Lars Anvar Kolle styrde ut i andraspår och en häftig upploppsstrid tog sin början. En upploppsstrid som Cokstile gick segrande ur.

Jan Kristian Waalers häst avgjorde kort före mål och vann på 1.11 blankt över 1.640 meter – nytt banrekord på Momarken.

"Nöjd med helheten"

Trea i mål var The Last Ticket som följdes närmast av Pastore Bob.
– Han kändes fin, hästen. Vi hade lite positionsbekymmer på upploppet, men jag tyckte att han avslutade bra. Helheten är jag nöjd med, men det är surt att det ska bli så här, sade Johan Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.