Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coldtown tog hem gulddebuten

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Det blev som väntat hög utdelning på V75 under lördagens omgång från Örebro. Coldtown imponerande mycket när han vann direkt i debuten i Gulddivisionen.

Publicerad:

Coldtown var tvåa i Silverdivisionsfinalen förra lördagen. Idag debuterade hästen i Gulddivisionen och gjorde det bästa absolut bästa sätt. Jorma Kontio tog över ledningen från Knows Nothing efter en ruggigt snabb öppning där de första 500 meterna gick efter 1.06,2. Kontio släppte kort därefter när Lutfi Kolgjini laddade för täten med Radieux och fick ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren.

Tempot var fortsatt högt. Direkt när Radieux tagit över taktpinnen laddade Jeppe Juel med Stelton i tredjespår och gav Kolgjini en liten tryckare, men det var förgäves. 

I slutkurvan tröttnade den danska hästen och luckan för Coldtown uppenbarande sig. Coldtown var den som spurtade allra bäst och var först över mållinjen i karriärens först lopp i guld.

Segertiden skrevs till 1.11,1 och Coldtown har på 34 startar tagit 17 segrar och tjänat 1.898.000 kronor.

Jeppe Juel tryckte till ordentligt bakom Tripolini V.P., men Ulf Ohlsson var bestämd och ville köra i ledningen med favoriten Mellby Apollo och det danska ekipaget fick lägga sig utvändigt om ledaren. Första 500 meterna av loppet öppnades efter 1.10,9 och när tempot bedarrade betänkligt under de andra 500 meterna i loppet tog Johan Carlfjord sats bakom Clara R.C. för att få fart på tillställningen igen. Varvet öppnades efter blygsamma 1.14,5, men trots det var Mellby Apollo slagen tidigt. Clara R.C. höll heroiskt från dödspositionen, men kunde inte svara ut Tripolini V.P. som tog sig förbi kort före mål.
– Jag tror inte att det finns många bättre hästar än den här i Danmark, berömde tränaren och kusken Jeppe Juel efter loppet.

Tripolni V.P. vann loppet på 1.13,0/2.100 meter. 

Varvet från mål gjorde Kenneth Haugstad segerdraget bakom Imperator när han gick gå från tredje ytter hela fram till ledningen. Från den positionen kunde ingen av konkurrenterna gå i närkamp och Imperator gick i mål med till synes gott om krafter kvar. 
– Det är så skönt att hästen fungerar. Han startade förra året på Färjestad med en infektion i kroppen och det har tagit lång tid för honom att komma tillbaka. 

Segerkusken Kenneth Haugstad:
– Magnus släppte ledningen till mig varvet från mål och då blev det tacksamt. Det här är en riktig kanonhäst, som det tyvärr har strulat mycket för. Men för dagen känns han riktigt fin.

Imperator gick i mål på 1.13,6/2.140 meter.

Reijo Liljendahls fina stallform fortsätter. Tempot var till en början högt i Klass II-försöket och när luckan uppenbarade sig för Ulf Ohlsson och Ma Running in på upploppet hade konkurrenterna inget svar. Lea Chip snabbstartade till ledningen och öppnande första 500 på, för klassen snabba, 1.10,0. Noteringen för 1000 meter var betydligt mer beskedligt: 1.14,1.

Ulf Ohlsson efter segern:
– Det är klart att jag är förvånad. Det är alltid svårt att få till det från spår 11 på 1.609 meter. Vi kom igenom hyggligt och sedan löste det sig perfekt för oss.

Segertiden för Ma Running blev 1.12,8a/1.609 meter.

I Bronsdivisionen hade Joakim Lövgren full koll på läget bakom Springover. Redan efter ett par hundra meter fick ekipaget ta över ledningen från förhandsfavoriten Eder Bob och sedan kunde ingen av konkurrenterna gå i närkamp. Springover gick bestämma i behagligt tempo och öppnande första 1000 på 1.15,8. Joakim Lövgren lättade lite på tömmarna bakom Springover in på upploppet och Going Kronos-sonen stack undan till en klar seger med mycket krafter kvar. Kvar i rygg på ledaren satt Eder Bob, med till synes också mycket sparat.

Segertiden för Springover blev 1.14,1/2.640 meter.

Rätt V75-rad:

3–3–4–11–11–3–7

Utdelning:

7 rätt: 542.935
6 rätt: 2.046
5 rätt: 152
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.