Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Comebacken dröjer för tvåfaldige miljonären

Foto: Mia Törnberg
Teddy Gutten Stöen är på väg tillbaka till tävlingsbanan. Men någon start redan i påsk blir det inte. Foto: Mia Törnberg

Inte en start på snart ett år – och återkomsten till tävlingsbanan får vänta. Teddy Gutten Stöens tänkta comeback i påsk blir inte av.

Publicerad:

I april ströks Teddy Gutten Stöen (e. Horgen Tore) från Moe Odins hederslopp på grund av en gaffelbandsskada. Sedan dess har hästen inte synts till på tävlingsbanan, men efter att skadan läkt ihop var tanken att sjuåringen skulle göra comeback när årets upplaga av loppet körs på Klosterskogen i påsk.

Så blir dock inte fallet, skriver TGN.no. Teddy Gutten Stöen har tvingats till behandling av sina hasor.
– Allt ser bra ut, men någon start i påsk blir det inte, säger hästens ägare Kristine Stöen Kivle till TGN.no.

I stället är siktet inställt mot sommaren. Kristine Stöen Kivle berättar att årets stora mål är Norskt Mästerskap på Sörlandet i juli.

Teddy Gutten Stöen har vunnit 14 av sina 46 starter och tjänat strax över två miljoner norska kronor. Därmed har han passerat storasystern Vesle Fröken Stöen (e. Spikeld) som sprang drygt 1,4 miljoner norska kronor under sin karriär.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.