Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conlight Ås vann Derbyt

Foto: Maria Holmén
Conlight Ås vann Derbyt 2015. Foto: Maria Holmén

För andra året i rad blev det Svante Båth som vann Svenskt Travderby på Jägersro. Denna gång med Conlight Ås som kördes till seger av Erik Adielsson.

Publicerad:

Det blev ett Derby med många positionsskiftningar under vägen. Serious Try tog ledningen och fick öppna 1.09,5 första 500 meterna. Sedan dämpades tempot och Joakim Lövgren tog ett initiativ med Västerbo Eclair som fick överta ledningen 1500 kvar.
Väl i den positionen såg Västerbo Eclair väldigt bra ut, men precis före mål fick han ge sig mot Conlight Ås (e. Conway Hall - Delight Ås).

Erik Adielsson såg till att hålla Conlight Ås i den främre träffen mest hela tiden. Redan ett varv från mål tvingades Adielsson attackera med Conlight Ås som fick dra tåget i tredjespår. Trots det kunde han precis före mål slå sig fram till vinsten i Derbyt och 2.000.000 kronor i förstapris. Segertiden blev 1.13,6a/2.640 meter.

– Det här är helt ofattbart och just nu känns det väldigt tomt. Redan i våras sa jag till ägarna att vi hoppar över storloppen under våren och siktar mot Derbyt. Det känns ju skönt att det lyckades, sade Svante Båth som vann Derbyt för andra året i rad. Ifjol hette segerhästen Poochai.

– Jag är otroligt glad att jag kunde vinna loppet åt Svante med tanke på att jag förra året valde bort vinnarhästen. I år får jag dela den här stunden med honom och det känns otroligt bra. Det var bästa hästen som vann i år. Svante har gjort ett enastående jobb med hästen. Han är en mästare på storlop och att ha hästarna i ordning till dessa, sade Erik Adielsson som 2010 vann Derbyt med Joke Face.

Ägare till hästen är Olof Brodin Ab & Snogarps Gård AB, skötare är Jimmy Andersson och uppfödare är Ann-Christin Lorentzon & J-E Magnusson.

– Det går inte att sätta ord på det här, det är en fruktansvärt härlig känsla. Det går liksom inte att ta in. Conlight Ås är en riktigt trevlig häst att ha att göra med och han har inga dåliga dagar, sade Jimmy H Andersson som sköter Conlight Ås och som även hade förra årets vinnare Poochai som passhäst.

Tvåa blev Joakim Lövgren med Västerbo Eclair.

– Det var nära galopp och jag kunde inte köra för fullt, men han har ett bra löphuvud, sade Joakim Lövgren.

Trea slutade Johnny Takter med Flex Lane.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.