Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conrad Lugauer ligger lågt

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Breidabliks Cognac har vunnit fyra lopp och tjänat närmare en halv miljon kronor. På onsdagen väntar derbykval för Conrad Lugauers häst. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

I fjol kvalade Conrad Lugauer in Gareth Boko till Derbyt, i år ställer Jägersrotränaren sitt hopp till Breidabliks Cognac. Hingsten har härdats på rikstoton under våren, men inför säsongens stora mål ligger Lugauer lågt.
– Ärligt talat är jag inte så optimistisk, säger han.

Publicerad:

Inför årets travsäsong stack tre hästar ut bland Conrad Lugauers fyraåriga hingstar och valacker. Harran Boko, Spartak Face och Breidabliks Cognac visade samtliga prov på tidigt kunnande, men när uttagningsloppen till kullens stora uppgörelse körs på onsdagen finns bara den senare med.
– Harran var väldigt fin i början av året, men sedan blev han sjuk och tappade formen. Han mår jättebra nu, men tiden var emot oss den här gången, berättar Lugauer och fortsätter:
– Spartak är också en jättebra häst, men ingen långlöpare. Han trivs bättre över 1.600 meter och därför blev inte Derbyt för hans del. Cognac går däremot bra över längre distanser och han var nummer ett på förhand.

"Bekymmer med sin kropp"

Och det är alltså just Breidabliks Cognac som ska försvara stallets färger på onsdagskvällen. Andover Hall-sonen startar i samma uttagningslopp som Very Kronos och kommer närmast från ett Breeders Crown-försök i Mantorp. Då tröttnade han i dödens och var tidigt slagen.
– Cognac tävlade inte som bäst senast och jag är ärligt talat inte så optimistisk i dag. Han mår bra, men har lite bekymmer med sin kropp. Vi har jobbat med det, men jag får ligga lågt i dag, säger Lugauer.
– Jag får helt enkelt hoppas att arbetet ger resultat och att han gör en bra prestation i kvalet. För gör han det ser allt annorlunda ut. I grund och botten är det ju en häst som vi tror kan vara aktuell för att tjäna lite pengar i Derbyt.

On Vogue kvalar till Derbystoet

Förutom Breidabliks Cognac har Conrad Lugauer även On Vogue till start i kväll. Cantab Hall-dottern kvalar till Derbystoet och även hon har ett frågetecken längst ned i raden. I senaste starten galopperade hon nämligen i ensam ledning, men med henne är Lugauer mer uppåt.
– Hon lyste hela vägen fram till upploppet i senaste starten. Då blev hon lite kort i steget och galopperade bort en lätt seger. Det var naturligtvis ett bakslag. Så ska det vara inte för ett derbykval, men formen är fortsatt på topp och jag är nöjd med förberedelserna i övrigt, säger Lugauer som utrustar hästen med en lång käk i onsdagens lopp.
– Hon har gått utan käk tidigare, men nu får hon gå med långkäk för få lite stöd. Om hon presterar som hon ska tror jag att jag kvalar in henne till finalen och eventuellt kan hon överraska där.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.