Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cool Keeper glänste i guld

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Det blev en favoritbetonad V75-omgång i Skellefteå och jackpot på både fem och sex rätt. Sportsligt var det flera fina prestationer där Lannem Silje glänste mest, men även Cool Keeper vann guldloppet på bra sätt och så avslutades V75:an med dött lopp i sista avdelningen.

Publicerad:

Lannem Siljes seger rapporteras om i separat artikel - klicka här.

Femårige Cool Keeper tog sin första seger i gulddivisionen när han vann V75-3. Det blev ledning runt om och seger på nytt banrekord för femåriga utländska hingstar och valacker 1.11,4a/1.640 meter. Den enda som kunde haka på Cool Keeper till slut var Francais du Gull, men denne kom aldrig närmare vinnaren än en längd.

– När vi fick spår ett var jag inte orolig angående spetskörningen för när det är sprinterdistans är det bara ladda. Efter segern i Umeå i maj fick han halsinfektion och det är skönt att han kommit tillbaka. Nu är han riktigt bra, sade Leif Witasp.

I Stig Lindmarks Styrkeprov segrade Robert Beghs Lohman körd av Jan Norberg. Lohman löpte i rygg på ledande Mick Jägers som fick hålla tufft tempo i täten, strax under 1.15 första varvet. När Mick Jägers galopperade 800 kvar kunde Lohman få ledningen och sista 700 var det ingen som kom i närhet av den sexårige valacken som vann på 1.15,3/3.140 meter.

– Lohman är fantastiskt fin och går lika bra i ryggar som i ledning. Idag löste det sig också perfekt. Han utvecklas hela tiden och går bra på alla distanser, sade Jan Norberg.

Robert Bergh körde själv Officer C.D. (e. Scarlet Knight) i V75-inledningen som var ett klass I-försök. Här blev det ledning runt om.

– Officer C.D. var väldigt laddad idag och skötte mycket själv. Hästen utvändigt blev het och det gick lite snabbare än vad jag ville. Sedan bet han ifrån sig bra över upploppet, sade Robert Bergh.

Officer C.D. vann på 1.14,2/2.140 meter voltstart som var nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker.

I V75-5 kunde favoriten Titan Lavec lunka till ledningen efter cirka 800 meter. Över upploppet fick han Salong attackerandes på insidan och Thaiger Exclusive på utsidan, men han svarade säkert in mot mål och vann på 1.15,3a/2.640 meter.

– Jag hade förväntat mig att han skulle göra en bra prestation om han skötte sig och det gjorde han. Hästen lever mycket på styrkan ännu så länge, men förhoppningsvis kommer även snabbheten i benen framöver, sade Ulf Ohlsson.

Tränare till Titan Lavec är Timo Nurmos som i loppet efter tog en ny tränarseger på V75 då Sir Ratzeptuz segrade. Denne kunde inte försvara ledningen, men Erik Adielsson hittade ut efter 150 meter och kunde runda till spets. Sir Ratzeputz höll sedan undan före en mycket bra spurtande Usain Swing på 1.13,4a/2.140 meter.

– Sir Ratzeputz rumplade till ett par gången i starten och då jag såg att jag skulle komma ut efter 75 meter inriktade jag mig på det, sade Erik Adielsson.

Erik Adielsson återkom sedan snabbt till vinnarcirkeln då han vann V75-avslutningen med Mr Vox, tränad av Krister Jakobsson, men denna gång fick han dela segern med Robert Bergh och Re Doc. Inte heller här kunde Erik Adielsson försvara innerspåret, denna gång var Mr Lindy kvickare än Mr Vox. Därefter fick Mr Vox en resa i rygg på ledaren och inne på upploppet kunde Mr Vox spurta till seger via open stretch-spåret. Det blev dock några minuters väntan då det var så hårt i mål mot Re Doc som spurtade en bit ut i banan. Det var så hårt i mål att det blev dött lopp mellan dessa två.

– Re Doc hade lite aktionsproblem i svängarna så jag fick bevaka honom i sista sväng, men jag hade krafter kvar till upploppet, sade Robert Bergh som tog tre tränarsegrar.

– Det otroligt frustrerande att vända hem efter ett förstorat målfoto om man förlorat så jag är otroligt nöjd att det blev dött lopp, sade Erik Adielsson.

Rätt V75-rad:
4 Officer C.D.
5 Lannem Silje
1 Cool Keeper
1 Lohman
2 Titan Lavec
1 Sir Ratzeputz
1 Mr Vox/5 Re Doc

V75-utdelning:
7 rätt: 349 kronor.
6 rätt: jackpot.
5 rätt: jackpot.

V75-omsättning: 82.839.863 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.