Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Copiad i Hall Of Fame

Foto: KANAL75
Copiad vid den klassiska Elitloppssegern 1994. Foto: KANAL75

Dubble Elitloppsvinnaren Copiad blev den tredje hästen i år att väljas in i Hall Of Fame.

Publicerad:

Copiad tog plats i alla svenska travhjärtan när han vann Elitloppet 1994 efter den minnesvärda duellen med amerikan Pine Chip. Totalt vann Erik Berglöfs stjärna 50 av 81 lopp och sprang in 15.861.650 kronor i mitten av 1990-talet.

Motivering:
Copiad är en av de bästa hästarna som fötts upp i Sverige och dessutom hästen på allas läppar i mitten av 1990-talet. Han vann i 50 av sina 81 starter och flera av segrarna togs i prestigefyllda europeiska storlopp. Bland storloppssegrarna märks bland andra två Elitlopp och lika många segrar i Oslo Grand Prix. Copiad är en av fem hästar som vunnit Elitloppet två år i rad och han är den enda svenskfödda häst som vunnit Elitloppet två gånger. Segern i Elitloppet 1994 när han vann en minnesvärd duell mot amerikanske Pine Chip är den som alla travintresserade kommer ihåg bäst. Samma år blev han Årets häst och Årets äldre häst. Copiads främsta egenskaper var löphuvudet och hårdheten. De egenskaperna tillsammans med snabbhet och styrka gjorde Copiad till en av världens bästa hästar.

Hittills invalda i Hall Of Fame – Travets storheter:
2007: Sören Nordin, Ulf Thoresen
2008: Stig H Johansson, Steggbest
2009: Big Noon, Karsten Buer
2010: Bulwark, Rex Rodney
2011: Berndt Lindstedt, Alm Svarten
2012: Uno Swed Frances, Bulwark, Gunnar Eggen
2013: Gert Lindberg, Legolas, Kjell Carlsen, Egil Alnäs, Olle Goop, Margareta Wallenius-Kleberg, Vintilla, Ina Scot, Järvsöfaks, Ego Boy, Stig Lindmark, Gösta Nordin, Gunnar Nordin, Express Gaxe, Lars Lindberg
2014: Victory Tilly, Queen L., Sjunga Best, Atom Vinter, Trygve Diskerud
2015: Bork Rigel, Tamin Sandy, Copiad
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.