Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coquin Bebe i sömnpiller

Foto: JEANNIE KARLSSON/Travronden
Foto: JEANNIE KARLSSON/Travronden

Storfavoriten Coquin Bebe gjorde ingen besviken i Grupp III-loppet Prix de Rome som kördes på Enghien under lördagseftermiddagen.

Publicerad:
85.000 euro var den samlade prissumman i loppet för treåriga hästar. Förutom Kriterievinnaren från tidigare i år, Coquin Bebe (e. Rancho Gede) fanns även en sådan som mångfaldige Grupploppsvinnaren Ciperla Mag (e. Quacker Jet) i startlistan, men loppet kom att bli lite av ett sömnpiller. 
 
Jean-Michel Bazire sände tidigt till ledningen med Franck Leblanc-tränade Coquin Bebe och ekipaget kom att få bestämma tempot fullständigt. 1.21,9 var tempot inledande 1.875 meterna och Jean-Philippe Dubois valde inte att sätta upp tempot med den utvändigt travande Chateauroux (e. Sam Bourbon). 
 
Med 500 meter från mål hade tempot ökats till 1.19,4 och Coquin Bebe hade inga som helst problem att sprinta undan över upploppet. Segertiden blev 1.18,3/2.875 meter. 
 
Tvåa slutade Chateauroux som höll starkt, medans tredjeplatsen gick till Chanson d'Amour (e. Sam Bourbon) efter resa i andra utvändigt tillsammans med Julien Dubois.
 
För Ciperla Mag såg det ut som att tränare och körsven Bruno Bourgoin siktat in sig på preparé. Duon satt i fjärde invändigt och när det blev tempoökning i loppet hängde hon inte med.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.