Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Criterium och Breeders Course på Wolvega

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Under lördagskvällen kördes fina tävlingar på Victoria Park, Wolvega.
Criterium des 4 Ans och ett försök i Breeders Course avgjordes.

Publicerad:

I Criterium des 4 Ans gick segern till Gaz Occagnes, efter att körande Jos Verbeeck lotsat hästen till ledningen från sitt innerspår. Tränar sonen till Gazouillis gör Henk Grift. 
Som treåring var han bland annat med i storloppet Duindigt Derby, men där slutade hästen oplacerad. Under 2017 har hästen inte gjort något större väsen av sig, men med en seger i Tyskland i slutet av april månad i kroppen, blev vinsten säker på tiden 1.15,0a/2.100 meter. Förstapriset uppgick till 5.750 euro.

Breeders Course-försök till Hagoort
I Breeders Course-försöket segrade Hambo Transs R. för körande Hugo Langeweg Jr. Paul Hagoorts travare som imponerade så stort i Criterium der Driejarigen på Wolvega under april månad, tog därmed andra raka segern. Segertiden för Love You-avkomman blev 1.14,3a/2.100 meter. Tvåa, och därmed också inkvalad till finalen av Breeders Course, slutade Jean-Pierre Dubois Classic Connection (e. Love You). Finalen går i just Wolvega den 2 juni och lockar med 120.000 euro i samlad prissumma.

Inkvalade till final är:
Varieta Luis (Försök i Napoli)
Vitruvio (Försök i Napoli)
Espoir de Ginai (Försök på Solvalla)
Excalibur Sisu (Försök på Solvalla)
Pelle Baroso (Försök i Berlin)
Happy Occagnes (Försök i Berlin)
Executive Caviar (Försök på Charlottenlund)
Alegra B. (Försök på Charlottenlund)
Hambo Transs R. (Försök på Wolvega)
Classic Connection (Försök på Wolvega)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.