Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cruzado dela Noche på 1.10,9

Foto: ALN
Cruzado dela Noche imponerade på 1.10,9a/2.140 meter. Foto: ALN

Stall Courants Cruzado dela Noche var fin som tvåa i årsdebuten. I årets andra start var han först över linjen - och detta på ett överlägset sätt i Icelands lopp på Solvalla.

Publicerad:

Cruzado dela Noche (e. Muscle Massive) stod för en topprestation när han tog hem andra jubileumstestet, tillika Icelands lopp, på Solvalla under onsdagen. Björn Goop placerade hästen i mestadels andra utvändigt, men valde att avancera framåt halvvarvet från mål och han satt omgående i spets. Från den positionen blev det sedan en överlägsen seger på 1.10,9a/2.140 meter.

– Det var rejäl körning första varvet och hästen gick undan på rejält sätt. Det var riktigt bra. Det bet väldigt bra för honom. När vi fick ledningen lät jag honom jogga på in mot mål. Han har det lilla extra i sig kapacitetsmässigt, säger Björn Goop.

Daniel Redéns nyförvärv Canari Match fick ett lopp först utvändigt om ledaren French Laundry, men höll bra till andraplatsen medan French Laundry blev trea. French Laundry höll ett högt tempo framme i spets och öppnade första 500 meterna efter 1.08,9 och varvet på 1.11,4.

Förstapriset i loppet uppgick till 80.000 kronor och Cruzado dela Noche har tagit elva segrar på 39 försök.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.