Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cruzado enorm i Hamburg

Trots iskalla spår 15 bakom bilen lyckades Cruzado dela Noche sätta nosen först i Grosser Preis von Deutschland. Detta efter en ruggig insats med tredjespår hela sista varvet.

Publicerad:

Under söndagen avgjordes storloppet Grosser Preis von Deutschland på Hamburg-Bahrenfeld. Det blev tidigt galopp för Sahara One (e. Raja Mirchi) och Conrad Lugauer när denne försökte överrumpla Sugarmakesmecrazy (e. Crazed) och Erik Adielsson i spetskörningen. Sugarmakesmezrazy lyckades behålla ledningen men fick omgående Cash Hanover (e. Love You) över sig och tempot var genomgående högt.

Med dryga varvet kvar till mål valde Per Linderoth att köra till bakom Cruzado dela Noche (e. Muscle Massive) från sjunde utvändigt. Den Stefan Melander-tränade hästen hade spår 15 bakom bilen och Per Linderoth hade inget annat val än att backa från start.

I ingången av sista sväng var tre hästar jämsides. Sugarmakesmecrazy hade ledningen, Cash Hanover låg utvändigt om ledaren och Cruzado dela Noche var hängandes i tredjespår. Sugarmakesmecrazy var slagen in på upploppet, men Cash Hanover och Cruzado dela Noche stred hela vägen in till mål där segern gick till den sistnämnde med knapp marginal. Bra avslutade också Johan Untersteiners Gijon (e. Ready Cash) som blev trea.
– Jag körde med hyggliga marginaler. Vi hade mycket hästar framför oss och hamnade långt ute i spåren, men han gjorde en heroisk insats. Det blev lite segt på grund av det tuffa loppet han fick, men jag kände att vi skulle greja det ändå, sade segerkusken Per Linderoth.

Anders Ström (Stall Courant) äger Cruzado dela Noche och intervjuades i vinnarcirkeln efter loppet.
– Jag älskar det här loppet och den här staden. Jag trodde på förhand att vi skulle ha en bra chans, men det är alltid tufft att ligga sist i et stort fält över kort distans. Hästen gjorde verkligen ett fantastiskt sista varv. När vi fick reda på att Björn skulle åka i väg för att fira födelsedag så funderade vi på vilken kusk vi skulle ha. Valet föll snabbt på Per Linderoth. En säker kille i sulkyn. Det här loppet har vi siktat på länge.

Cruzado dela Noche gick i mål på 1.11,5a/1.680 meter och förstapriset uppgick till 100.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.