Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane hela vägen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Cyber Lane och Johan Untersteiner efter segern i det första Sweden Cup-försöket. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Cyber Lane och Johan Untersteiner blev svaret i det första Sweden Cup-försöket. Duon höll enkelt upp innerspåret bakom bilen och spårade sedan runt om på 1.10,9a/1640 meter. Chief Orlando och Queer Fish följde med till eftermiddagens final.
– Det var skönt att han inte behövde gå i botten, säger Johan Untersteiner om elitloppslördagens första vinnare.

Publicerad:

Sexårige Cyber Lane (e. Raja Mirchi) har fått vänta på årets första fullträff, men i Sweden Cup-försöket blev det relativt enkelt. Storfavoriten hade inga problem att hålla upp innerspåret bakom bilen och fick med sig Chief Orlando med Björn Goop i ryggen. Första 500 meterna öppnades via 1.08,6 där framme samtidigt som Michelango Ås tog positionen som förstahäst i andraspår med Queer Fish i rygg. 

Efter att farten dämpats en bit gick det undan i avslutningen. Chief Orlando fick luckan med 100 meter kvar och försökte utmana sista biten, men Cyber Lane sträckte på sig och höll undan säkert. 
– Han har inte gått över distansen så många gånger och nu satte jag på honom en jänkarvagn och stängt huvudlag. Jag var lite besviken på hans startsnabbhet senast och nu med stängt var han lite mer fokuserad från start och följde bilen. Det gick riktigt fort första 200-300 meterna och det var bra att jag fick dämpa andra halvan, sa Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.
– När Björn fick luckan och närmade sig så ökade min, han hade tussarna kvar och det var skönt att han inte behövde gå i botten.

Cyber Lane landade på 1.10,9a/1640 meter och Chief Orlando noterades för 1.11,0. Queer Fish och Ulf Eriksson tog hand om tredjeplatsen tillika den sista finalplatsen efter fin avslutning över upploppet.

 

 


 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.