Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane på gång – men blir det Elitloppet?

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

I går fick derbyvinnaren känna på tävlingsbanan igen – nu är Cyber Lane snart redo för årsdebut.
– Senast i dag pratade jag med ägaren om hans matchning, säger Johan Untersteiner.

Publicerad:

I samband med lunchtravet i Halmstad under måndagen passade Johan Untersteiner på att lufta sin numera femårige derbyvinnare. Cyber Lane, med över sju miljoner på kontot, börjar bli redo för en ny säsong. 
– Han mår jättebra och det är inga bekymmer med honom. Han är pigg och glad och har tränat på hela vintern, säger Johan Untersteiner.
Årsdebuten ligger drygt en måndad bort enligt tränaren och exakt vilket lopp det blir är inte bestämt. 
– Det blir väl något vanligt lopp till en början här, sedan får vi spänna bågen efter hand.
Hur ser ni på året, finns det någon plan?
– Senast i dag pratade jag med ägaren om hans matchning. Lopp finns det och det är nog många som är nyfikna, och många som vill ha oss. Det är helt upp till hästen vad det blir.
Elitloppet, vad har ni för inställning?
– Grundinställningen är att vi inte siktar på Elitloppet. Men det betyder inte att vi till hundra procent inte kommer att starta där.
Är det något annat storlopp som ni siktar på istället?
– Egentligen inte. Vi tycker att det finns extremt mycket stora lopp att välja bland. Allt är upp till hästen. Vi får ta några lopp i början innan vi ser hur hårt vi ska spänna bågen.
– Det kan ju vara att vi bara ska köra mot femåringar eller testa att kliva upp i Gulddivisionen. Det kan också bli de riktigt stora miljonloppen. Vi får se.
Du känner ju hästen väl. Vad kan du säga om hans vinter?
– Jag är positiv. Hästen fick tre månader förra våren, nu har han fått ännu längre tid att verkligen bygga upp kroppen. Förhoppningsvis kommer han ut ännu lite starkare den här gången. Och det är klart att han måste höja sig och utvecklas för att vara med i de riktigt stora loppen. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.