Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyprien des Bordes fick favoriten på fall

Vincennes bjöd på tre grupp III-lopp under lördagen och i montéuppgörelsen Prix Guillaume de Bellaigue fick favoriten Arlington Dream ge sig mot Cyprien des Bordes. 

Publicerad:

Arlington Dream med Yoann Lebourgeois i sadeln fick i vanlig ordning tåga på längst framme och åttaåringen klockades första 1700 meterna på 1.11,6. I det läget hade favoriten flera längder ned till de övriga, men med 500 meter tog Cyprien des Bordes och ryttaren Jean Loic Claude Dersoir tog upp jakten på allvar. Med en mycket fin avslutning fångade Cyprien des Bordes enkelt in den trötte ledaren över upploppet och gick undan till seger på 1.12,4/2700 meter. Det var årets första triumf för sexåringen som belönades med 54.000 euro.

Tioårige Unbridled Charm (e. Password) kan än och det visade han inte minst på lördagen, när han slog till med årets första seger i grupp III-loppet Prix du Gatinais. Dubois i sulkyn stod för en väl avvägd styrning, mitt i loppet hittade han ut i tredjespår i rygg på favoriten Cash Gamble och med 800 meter kvar satt ekipaget i täten. Bel Avis tog över ledningen kort senare, men Unbridled Charm hade mest krafter kvar på upploppet och spurtade enkelt förbi till seger över upploppet. Segertiden blev 1.12,4/2850 meter och belöningen var 38.250 euro. Tränar gör Philippe Moulin. 

I Prix du Perrux imponerade Caprice du Lupin som vann grupp III-loppet på 1.12,4/2850 meter. Ekipaget drog tåget i tredjespår sista 1000 och Chaillot-sonen fullföljde starkt till en säker seger före snabbt spurtande Class de Loriol och trean Titanium Gar som ledde loppet länge. Förstapriset var 36.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.