Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Czernyson på Chester Downs

Under gårdagens tävlingar på Harrah's Philadelphia, Chester Downs, blev det en svenskseger.

Publicerad:

Det var i tävlingsdagens tredje lopp som svenskarna slog till och det med en dubbelseger. Förhandsfavorit var Marcus Melander med Donato Hanover-sonen Skaterly och de kom iväg fint som tvåa, samtidigt som Jenny Melanders I'll Have Another (e. Northern Kid) placerades i ledningen för George Napolitano Jr. 
Loppet gick inte i speciellt fort, men på sista bortre långsidan gick Pat Berry ut i andraspår med Jonas Czernysons Ki Ki Canolli och duon närmade sig ledaren snabbt. Greppet var kopplat in mot upploppet och man lyckades också hålla undan före Skaterly, som avslutade fint efter att ha fått fritt invändigt om ledaren. Det var stoets andra seger i livet och hon gjorde det på tiden 1.14,7a/1.609 meter. 13.000 dollar var loppets prissumma.
Cantab Hall-dottern Ki Ki Canolli är undan Keystone Vi Va som tjänade 29.436 dollar under sin karriär. 1.13-travaren har haft flertalet avkommor ute på tävlingsbanan, utan att de lyckats speciellt bra.
Numera treåriga Ki Ki Canolli såldes på auktionen i Harrisburg 2014 för 27.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.