Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Då är det premiär för Top 7

Foto: Kanal 75
Sten Andersen. Foto: Kanal 75

I slutet av maj släppte ATG nyheten om den nya spelformen Top 7. Nu har man bestämt när och var det blir premiär för det nya spelet - det äger rum på Jägersro den 29 oktober.

Publicerad:

Top 7 heter ATG:s senaste spelform. En satsning på ett enkelt spel som samtidigt har möjligheten att rendera i storvinster. Bolaget släppte informationen om att den nya spelformen var på gång redan i slutet av maj, men nu är det också bestämt när Top 7 kommer att ha premiär. Det blir i V75-5 på Jägersro den 29 oktober och spelet kommer att kunna börja spelas måndagen den 24 oktober.
– Med den här produkten hoppas vi kunna skapa så stora potter att både de som är vår mest frekventa spelare kan delta och vinna mycket pengar, men också att det är stora potter för den som inte är med så ofta och förhoppningen är att man i de flesta fall bör ha chansen att vinna minst en miljon, säger ATG:s marknadschef Sten Andersen.

Hur gick det till när ni tog fram Top 7?
– Vi satte upp en kravlista på ett spel som ska kunna ge miljonvinster, men som ändå ger utdelning ofta. Det får inte kosta för mycket pengar att delta, men man ska även kunna lägga mer om man så vill. Naturligtvis ville vi ha ett spel som lockar våra skicklighetssspelare, men också ett spel som lockar lottköparna. Helt enkelt att det ska vara enkelt och lättillgängligt för alla.

Spelet Top 7 kan spelas till fem olika kostnader: 24, 48, 96, 480 eller 2880 kronor. Det kommer att kunna spelas som tre olika varianter. Top 7 som riktar sig till de som vill ha ett färdigt spelförslag serverat, Top 7 Pro till dig som vill välja hästar helt själv och Top 7 Spik till dig som vill välja ut vinnaren i loppet, men som vill få hjälp med resten.
– Förhoppningsvis känner våra Pro-spelare, de som redan är vana kunder hos oss, att det här är en ny kul chans på lördagar medan de som inte tagit steget in i vår värld än ser det här som en bra produkt att börja med.

För att vinna på Top 7 måste du som spelare ha minst två rätt och dessa räknas i tur och ordning från vinnaren och nedåt. Att få full pott kan tyckas svårt, men det kommer i stort sett alltid garantera stora pengar.
– Det är inte enkelt att få sju rätt, mer än varannan gång kommer någon inte att ha det och då rullar den potten vidare till nästa gång, något vi kallar rollerpot, och enligt våra beräkningarna kommer det väldigt ofta att vara miljonvinster på sju rätt. Det kommer att hända att någon inte har sex rätt och ibland inte heller fem rätt, men dessa pengar rullar istället nedåt till potten under vilket gör att det kan bli bra pengar även i dessa potter.

Vinstutbetalningen för Top 7 är precis som många av ATG:s andra spel 65 procent av omsättningen.

Fakta om Top 7:

Start: 29 oktober på Jägersro
När: Spelet avgörs i V75-5 varje lördag
Kostnad: Spelarna kan välja system som kostar 24, 48, 96, 480 eller 2880 kronor.
Vinstutbetalning: 65 procent

Pottfördelning:
7 rätt: 28%
6 rätt: 12%
5 rätt: 6%
4 rätt: 9%
3 rätt: 17%
2 rätt: 28%

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.