Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dagens V75-kung

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Örjan Kihlström. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Tre segrar och två andrapris. Örjan Kihlström var V75-kung i ett vintrigt Borlänge.

Publicerad:

Klass I-försöket blev en stenhård Stefan Melander-historia. Solvallatränaren hade häst i ledningen (Classification kör av Torbjörn Jansson) och häst i vinnarhålet (Nose Gear). Det var också den här duon som gjorde upp och trots sen lucka hann Nose Gear och Örjan Kihlström fram till delad seger.
Omgångens i särklass största favorit – Mjölner Komet – fick överta täten i kallblodsloppet och fick sedan bestämma farten. I början av upploppet, när Momarkentränaren Jan Roar Mjölneröd skulle köra undan, tog hästen något hjälpsteg men redde ut situationen och vann säkert.
Per Linderoth gjorde inga misstag bakom 36-oddsaren Masai Southwind, tränad av Bergsåkerkollegan Anders Wallin. Rygg ledaren och attack i andraspår på sista bortre långsidan var modellen och segern blev till slut klar.
Stig H Johanssons Supreme Court testades med jänkarvagn för första gången och lyckades med nöd och näppe försvara ledningen från innerspår och sedan måttade Örjan Kihlström in segern med säker marginal.
Örjan och Stefan Melander var i stöten för dagen. I bronsdivisionen hittade Panoramic fjärde ytter och Kihlström gick med i rygg i tredjespår under slutvarvet. Efter att ha taktat ur något mitt på upploppet, fick femåringen upp farten rejält och tog sig förbi Diggers Elias i sista stegen.
Kihlström var nära en fyrling bakom Order By Keeper, men spurten räckte "bara" till ett andrapris. Istället var det Krister Jakobssons Mr Vox som redde ut situationen från ledningen, väl understödd av Magnus Jakobsson.

 

V75-raden: 1/8–3–2–1–1–9–7

7 rätt (653,7 st): 90.166 kr.
6 rätt: 235 kr.
5 rätt: 26 kr.
Omsättning: 92.070.868 kr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.