Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för årets första auktion

Med Elitloppsveckan kommer också årets första auktion på svensk mark. Det är dags för ASVT:s Elitauktion.

Publicerad:
För ett par år sedan startade Lutfi Kolgjini sin auktion Kolgjini Sales. I år tillkommer ett nytt bidrag på auktionskartan – Wenngarn Yearling sales. Det innebär att ASVT:s Elitauktion får ytterligare en tuff konkurrent att tampas med. Sara Blomhage på ASVT, känner sig däremot lugn.
– Det finns ändå många anledningar till att sälja sin unghäst på vår Elitauktion. Vi har ASVT:s auktionslopp med rejäla prispengar där endast de som är sålda på våra auktioner får delta. En annan god anledning till att sälja häst på just Elitauktionen är att den går så pass tidigt. Många uppfödare måste investera i fölavgifter och då kommer den här försäljningsmöjligheten lägligt. Sist, men inte minst så är det väldigt många intressanter på plats i och med den fantastiska sport som Solvalla bjuder på under helgen, både svenska och utländska intressanter, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT.
Även om det tillkommit auktioner under året så skiljer sig inte anmälningssiffrorna speciellt mycket jämfört med tidigare år.
– Det är något färre hästar anmälda till Elitauktionen kontra tidigare år, men jag skulle nästan vilja säga att det inte är någon skillnad alls. Kvalitén på hästarna som säljs tycker jag är densamma som tidigare år – så det är jag nöjd med, fortsätter Blomhage.
 
Lite nytt kring arrangemanget
Precis som tidigare år kommer Elitauktionen hållas i Infra City, Upplands-Väsby. En del nya inslag kommer märkas av under auktionen.
– Vi har byggt om auktionssalen en del, vilket kommer märkas. Sedan kommer vi inte ta emot några bud från ballroom. Jag tror att det gynnar auktionskänslan – att samtliga budgivare befinner sig i salen. Dessutom riskerar det inte bli något strul kring eventuella budöverföringar. Att ta emot ett bud från ballroom tar lite extra tid och det har hänt att bud kommit in efter att klubban slagits ned. Sådant undviker vi nu.
Förutom arbetet med Elitauktionen är även planeringen med Kriterieauktionen i full gång.
– Den kommer gå på Solvalla precis som i fjol. Det blir en tältlösning och upplägget blir detsamma som tidigare. Jag hoppas och tror att det blir lyckat även i år, avslutar Blomhage.
Elitauktionen går den 27 maj och första utrop är 19.00. Totalt är det 83 hästar som ska säljas.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.