Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för comeback – efter tre månader

Foto: Martin Langels/ALN
Jim Oscarsson är tillbaka i sulkyn efter sin skada. Foto: Martin Langels/ALN

Drygt tre månader har gått sedan Jim Oscarsson bröt handleden. Men nu är det dags för comeback, under fredagen kör han två egentränade hästar på Solvalla.

Publicerad:

Olyckan var framme i ett träningsjobb. Proffstränaren Jim Oscarsson bröt handleden och har varit borta från tävlingsbanan i över tre månader. Men nu är det dags för comeback. Under fredagen kör Oscarsson två egentränade hästar på Solvallas lunchtrav. För Travronden berättar han om hur de här tre månaderna har varit, om stallformen och hur läget är med stjärnhästen Explosive de Vie.
– Det har varit iskallt att vara konvalescent. Men allt har fungerat bra och alla har gjort ett bra jobb i stallet. Jag är jätteglad över alla som har ställt upp. Stallformen är bra och hästarna blir bättre och bättre hela tiden, säger Jim Oscarsson.

Hur är läget med Explosive de Vie?
– Det är bra, han gick jobb under torsdagen och är riktigt bra i ordning och nästa uppgift blir finalerna på Valla. Som det ser ut nu blir det Kevin som kör honom där.

Under fredagen har Solvalla lunchtävlingar och Jim Oscarsson sitter uppsatt på två av hans egentränade hästar. Mr Perfection startar inom V65-spelet, medan den intressanta tvååringen Violet Bi går ut i ett av ramloppen.
– Mr Perfection är påväg uppåt i form, men har än så länge inte riktigt fattat vad det går ut på och borde kanske ha vunnit något lopp till. Han är lite valpig och har en del att lära fortfarande, men för varje lopp som går blir han bättre. Han kommer att värma med ett helstängt huvudlag för att vi ska få honom mer fokuserad, sedan får vi se om vi använder det i loppet.

Violet Bi?
– Hon tränar rätt så hyggligt. Det är fin häst som skötte sig bra i kvalet. Jag låter bara mina hästar gå ut och leka av sig lite i början, men samtidigt är hon tränad för att kunna vinna loppet och jag blir inte förvånad om någon av dem är först över linjen. De är så pass fina båda två.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.