Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för Hoas comeback

Foto: JESPER HAMMARLUND/BILDVISION
Jan-Åke Hoas gör efterlängtad återkomst i sulkyn. Foto: JESPER HAMMARLUND/BILDVISION

I augusti råkade Jan-Åke Hoas ut för en olycka på Visbytravet. Nu snart åtta månader senare är det dags för comeback i sulkyn med två uppsittningar.

Publicerad:

Visbytränaren Jan-Åke Hoas blev träffad av en spark från en häst på Visbytravets lunchtävlingar den 18 augusti. Läget var ett tag kritiskt men nu är det dags för en efterlängtad återkomst för Hoas. På Kalmars V64 på fredag sitter han upp bakom två egentränade hästar.

- Det känns jättebra. Det ska bli kul att börja köra igen men sedan får man se hur man upplever det när man väl sitter i sulkyn. Jag har kört ett par provstarter och ganska mycket jobb hemma så jag tror inte att det kommer vara någon större fara, säger han.
 
Är du fullt återställd nu?
- Nej, jag har operationer kvar att göra och de blir av i juni. Jag är absolut inte fullt återställd och har lite nedsatt syn på ena ögat.
 
På Kalmar kommer Jan-Åke Hoas att köra Digital Extreme (V64-3) och Zerbstruktion (V64-4).
- Jag börjar lite försiktigt och i början kommer helst att köra mina egna hästar som jag vet var jag har någonstans. Men visst kanske det kan bli så att jag kör åt någon annan om jag känner till hästen.
 
Nyligen nämnda Digital Extreme är en häst som Visbytränaren har en del förhoppningar på under sommaren. Hästen har dock galopperat i tre av fem starter under 2016.
- Jag har lite större förväntningar på honom om han fortsätter att utvecklas som han ska. På fredag ska han kunna vara bland de tre om han sköter sig. Senast var han lite rullig men efter det har han känts bra och jag hoppas att han håller sig på benen. Zerbstruktion är med lite som resesällskap och kanske kan han få med sig en slant.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.