Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för nya STL med både ston och kallblod

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Mattias Stenby är den som planerar STL-schemat på Svensk Travsport. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Redan nu på lördag i Halmstad tjuvstartar Svensk Travsport med en uppgraderad version av Svenska Travligan (STL). Det blir tre nya serier, där ston och kallblod får vara med.

Publicerad:

Sedan tidigare har Gulddivisionen, Silverdivisionen, Bronsdivisionen, Klass I och Klass II ingått i STL. Nu utökas det med Diamantstoet, Stoeliten och Kallblodsdivisionen. Redan på lördag i Halmstad tjuvstartar meeting 1 i STL 2020 med de två första försöken i Diamantstoet.
– Vi vill stärka statusen både för stona och för STL, därför har vi nu lagt in Diamantsto-serien som en del av Svenska Travligan. Med undantag för Stoeliten och några unghästfinaler, kommer alla stora stolopp på lördagar ingå i STL Diamantstoet. Vissa lördagar, som nu i helgen i Halmstad, körs dubbla Diamantsto-försök, säger Mattias Stenby, som planerar STL-schemat på Svensk Travsport, till ST:s hemsida.
Finalloppen i meeting 1 avgörs på Solkvalla den 8 februari. När det gäller Stoeliten avverkas 13 försök under året och det blir en stor final den 26 december på Solvalla.

Kallblodsdivisionen inleds den 28 december på Romme. Här blir det två meeting under 2020 med finaler på Bergsåker den 27 juni och Romme den 28 december.
– Av geografiska skäl kan inte Kallblodsdivisionen köras varje vecka, på varje STL-bana. Därför väljer vi att bygga Kallblodsdivisionen under en längre period, med två stora årliga finaler, säger Mattias Stenby vidare.

Det exakta tävlingsprogrammet för STL blir klart under januari. Några av STL-loppen kommer precis som tidigare även att avgöras på andra dagar än lördagar och ibland även i våra nordiska grannländer.

Läs hela ST-texten om STL här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.