Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dahlgren: "Ett affärsområde ATG inte behärskar"

Travrondens Dennis Engelbo berättar här bredvid om hur han mycket enkelt kunde börja spela med återbetalning av fem procent av sina insatser, så kallad rakeback, rakt in i ATG:s pooler.

Publicerad:

Dennis öppnade ett pferdewtten-konto på några minuter, från svensk adress, och förde över pengarna till spelbolaget via ett svenskt bankkonto.
Hur enkelt som helst.
Om en ”vanlig” småspelare, dessutom ny kund hos pferdewetten, från första spelet kan få fem procents rabatt på insatsen, hur ska det då se ut för slipade storspelare som rör sig med sjusiffriga insatser per vecka? Hur bra villkor har inte dessa i så fall kunnat förhandla sig till med de olika partners ATG haft, och som man nu avslutat avtalen med?
ATG:s internationella partnerskapsaffärer synes vara ett gigantiskt strategiskt misstag. Man gav sig in på ett affärsområde man uppenbart inte behärskade, inte hade kunskap om. Den kompetensbristen är helt klart fortfarande inte åtgärdad. 
Exemplet pferdewetten, och den pågående utredningen mot PMU Belge, visar att det fortfarande finns utrymme för ATG:s internationella partners att erbjuda vad som faktiskt kan kallas doping av vinstmöjligheterna till sina kunder.
ATG har aldrig lyckats hantera de här partnerskapen vare sig professionellt eller trovärdigt. Huvudet-i-sanden-taktik har gällt ända tills man ställs inför fullbordat faktum, ofta i form av envis argumentation från engagerade opinonsbildare med insikt i spelbranschen och kunskap om spelares beteenden. 
”Det finns inga bevis för att rakeback förekommer”, har ATG:s chefer upprepat som ett mantra varje gång det bryter ut en eldsvåda i partnerskapsbygget. Om någon av de som jobbar med att drifta ATG:s internationella partnerskap någon gång klickat in på sitt partnerbolag pferdewetten.de hade de hittat dessa bevis hur enkelt som helst alldeles själva. 
Nu gjorde Dennis Engelbo det jobbet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.