Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dalaskräll i diamantstoet

Finalen av diamantstoet bjöd på en ordentlig överraskning. Favoriten Hankypanky Rubyred galopperade bort sig och med denne ur vägen skrällde Oskar J Andersson med A'Nana de Bohem.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Kretsen runt A'Nana de Bohem fick jubla under elitloppshelgen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Hankypanky Rubyred och Fossens Wally fick båda en bra start från springspåren på den främre volten. Den senare var i ledningen med den förra i sin rygg när duon plötsligt galopperade i ingången till första sväng.

I stället övertog Björn Goop kommandot med Made in Sweden, men släppte ifrån sig taktpinnen när Åke Svanstedt körde till med Bicc's Lexie. Fram på utsidan kom Fast Moving Cash från den bakre startvolten och så var också positionerna på sista bortre långsidan.

Efter 1.15,3 på varvet kunde ingen av köhästarna blanda sig in i leken. I stället var det ovan nämnda trio som gjorde upp – den och så A'Nana Bohem (e. Un Mec d'Heripe) som ömsom på innerspår, ömsom i andra par utvändigt hängde på i täten.

I sista sväng hade Oskar J Andersson mycket att köra med och vid upploppets började kopplade hans styrning greppet. Ett grepp som A'Nana Bohem sedan inte släppte.
– Jag hade hoppats på högre tempo, men samtidigt kom de där bakom aldrig in i matchen. Alla fick kämpa för att hänga med även om tiderna inte sade så, sade Oskar J Andersson som var strålande glad i vinnarcirkeln.
– Alla som är här ska veta att det knappt finns något som slår det här. Den här helgen längtar vi alla efter.

A'Nana de Bohem vann säkert med närmare två längder på nya rekordet 1.14,4 över full väg. Det fyraåriga stoet tränas av Jörgen Westholm som tog sin tredje seger för veckan och som därför inte var lika förvånad som alla andra.
– Stall i form ska man alltid akta, sade Rommetränaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.