Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dalatalanger i Frankrike

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Therese Boström är en av talangerna som är i Frankrike i helgen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Under helgen är Fricks Dalatalanger i Frankrike på studieresa i samband med Prix de France. Totalt är det 15 ungdomar mellan 15 och 25 år som är nere i Paris för att besöka Vincennes och Grosbois, skriver Dalatravet i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Anders Lindqvist kommer att guida dalatalangerna runt träningsanläggningen Grosbois och ungdomarna får även chansen att uppleva storloppet Prix de France på Vincennes.

– Dalatalangerna är en plantskola för våra ungdomar och travsportens framtid i Dalarna. Vi vill ge dem inspiration och nya intryck genom både utbildningar och studieresor. Förhoppningen är såklart att så många som möjligt av våra 43 talanger ska fortsätta sin karriär inom travet, säger Åsa Holmberg, ungdomsansvarig på dalatravet i pressmeddelandet.

En av talangerna är 20-åriga Therese Boström, som hade ett framgångsrikt år ifjol med 13 segrar.

– Det blir första gången som jag åker till Frankrike och jag ser fram emot att få se både träningsanläggningen och den fantastiska travbanan Vincennes. Det är inte många ungdomssatsningar som ger sina talanger sådana här möjligheter, berättar Therese Boström i pressmeddelandet.

Studieresan delfinansieras av både sponsorer och talangerna själva.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.