Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dalatravet satsar på nytt istrav

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Micke Gustafsson/ALN

Senast Dalatravet körde istrav på Siljan var år 2015. Nu har man förhoppningar att återigen ta upp tävlingen till kommande vinter.

Publicerad:

Den 23 februari var senast Dalatravet arrangerade istrav på Siljan. Då hette vinnarna Bianca Hornline, Conny Kullers, Unique Julia och Ajlexes Cubano för att nämna några. Nu planerar man för fullt för nya tävlingar under 2017.
– Det stämmer. Vi har kommit igång och har preliminära planer för 2017. Vi har diskuterat med kommunen, ATG och ST men allting är fortfarande väldigt preliminärt, säger Dalatravets sportchef Kaj Närhinen.

Har ni planerat något datum?
– Vi har inget fastställt datum ännu, men om alla pusselbitar faller på plats blir det runt Vasaloppet någon gång när det är mycket turister i området.

Vad har du för förväntningar på istravet 2017?
– Rättvik är den absolut mest lämpliga platsen att köra ett istrav på. Travintresset finns runt Siljan och det blir inte mindre när Hans R Strömberg haft så fina framgångar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.