Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daley Lovin imponerade

Foto: ALN
Daley Lovin vann på Bergsåker. Foto: ALN

Daniel Redén-tränade Daley Lovin (e. Conway Hall) var ohotad när han på Bergsåker på torsdagskvällen vann Norrlands Grand Prix med 250.000 kronor i förstapris.

Publicerad:

Daley Lovin hamnade i tredje par utvändigt medan tätstriden pågick mellan Robert Berghs Balfour och Digital Collection.

Den sistnämnde tog över ledningen och när Daniel Redén sände i tredjespår med Daley Lovin var Jan Norberg – kusken bakom Digital Collection – ointresserad av att svara. Så cirka 1.150 meter från mål satt Daley Lovin i tät och Conway Hall-sonen sprintade undan till lätt seger på 1.11,6a/2.140 meter, vilket är en tangering av Magic Tonights svenska rekord för utländska fyraåringar.
 
Digital Collection följde länge i vinnarens rygg och var överlägsen tvåa på 1.12,1 medan trean – även han får överbetyg efter resa som första häst i andraspår – Global Revenge kom hem på 1.12,9.
 
– Det var helt otroligt att han kunde springa så här fort idag. Jag trodde inte att det var sant när jag hörde tiden, för man ska komma ihåg att förhållandena inte var helt optimala, sade Daniel Redén efter segern.
 
I Norrlands Elitserie för treåriga hästar impinerade Svante Båths Trading (e. Deweycheatumnhowe) för Örjan Kihlström. Ekipaget kom till ledningen, varifrån Trading i säker stil lufsade undan på 1.13,1a/2.140 meter och för det fick 200.000 kronor. E3-vinnaren Timbal avslutade bra från tredje ytter och slutade tvåa på 1.13,3. Trea inkom Incognito Tooma på samma tid som Timbal.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.