Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daley Lovin på svenskt rekord

Foto: SIDMAKARN
Styrkefenomenet Dernier Viking vann på nytt svenskt rekord över 2.640 meter. Foto: SIDMAKARN

Xpress-tåget för V86 var tillbaka under onsdagskvällen. En av höjdpunkterna var styrkeprovet S:t Leger på Åby där Daley Lovin noterade nytt svenskt rekord.

Publicerad:
3.140 meter för fyraåringar var vad som gällde i S:t Leger där Daniel Redén och Daley Lovin spelades till stor favorit i V86-1. Efter att ha kört till ledning i första sväng och fått öppna första 2.000 meterna på 1.16,3, gick det desto snabbare under slutrundan. Via 1.10,8 sista kilometern gick Conway Hall-sonen undan på säkert sätt före en tapper dödenstravande Carabinieri.
 
Segertiden 1.14,3a/3.140 meter var dels den snabbaste segertiden i S:t Legers historia över just tre kilometer, men framför allt nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar/valacker.
– Jag har bara suttit och lallat runt i sanden två månader efter att vi mötte Nuncio och visste inte alls var jag hade honom. Men jag kände i värmningen att det var väldigt bra snärt på honom. Det gick ohyggligt fort sista varvet, sade Daniel Redén efter triumfen som var värd 150.000 kronor.
 
I V86-2 blev det seger för Svante Båth-tränade Shiraz Brodde. Tillsammans med Örjan Kihlström sattes attacken in från andra ytter 600 kvar, innan sexåringen avgjorde lätt upploppet ned på 1.11,0a/1.640 meter.
– Att gå 1.11 på det där sättet utan att vara tom i mål, det var riktigt bra, konstaterade Örjan Kihlström.
 
En strong insats svarade Catharina Denberger-tränade Dernier Viking för i V86-3. Från dödens i stenhårt tempo krossade nioåringen sina konkurrenter på 1.12,6a/2.640 meter – nytt svenskt rekord med en sekund för äldre svenskfödda ston.
– Det gäller inte att tänka så mycket, utan köra full speed hela vägen. Hon är hur stark som helst, sade körande Peter Ingves.
 
Maltesen Rodney Gatt fick chansen bakom Björn Goop-tränade Metallic Beat i V86-4 och skötte uppgiften med den äran. Från andra ytter väntade Gatt med att sätta in attacken till upploppet, vilket Metallic Beat tackade för genom att avgöra knappt, men säkert på 1.11,8a/1.640 meter.
– Hästen var jättefin. Jag var ganska säker på att vinna 200 kvar för jag hade mycket kvar att köra med då, sade Rodney Gatt.

Perfekt lösning för Takter

I V86-5 löste det sig perfekt för Johnny Takter bakom Patrik Karlsson-tränade Hank von Håleryd. Från tredje inner hittade Takter ut i andra ytter genom sista sväng, innan Ready Cash-sonen spurtade ner ledande Blackmagicwoman Ås på 1.13,7a/2.140 meter.
– Sista 500 meterna löste det sig bra. Hästen kändes betydligt bättre idag än tidigare gånger jag har kört honom, berömde Johnny Takter.
 
Reijo Liljendahl-tränade Alfa Light (V86-6) fick fin draghjälp i tredjespår under slutvarvet och kopplade säkert grepp kort före mål för Ulf Ohlsson på 1.15,4a/2.640 meter.
– Han har ryckt upp sig lite. Det är ingen enkel häst och Reijo har gjort ett bra jobb, sade Ulf Ohlsson.
 
Björn Goop serverade perfekt ryggresa åt Tomas Malmqvist-tränade Global Ride i det längsta i V86-7, som spurtade till säker vinst på 1.13,6a/2.140 meter.
– Hon var duktig och avslutade rejält sista 500 meterna i tredjespår, sade Björn Goop.
 
Örjan Kihlström avrundade V86-omgången. Detta med Stefan Melander-tränade What's Your Limit, efter att ha kört till spets efter dryga kilometern. Segertiden skrevs till 1.14,2a/2.640 meter.
– Hon kändes riktigt fin och gick undan på bra sätt med tussarna kvar, sade Örjan Kihlström.
 
Rätt V86-rad
4 Daley Lovin
3 Shiraz Brodde
4 Dernier Viking
10 Metallic Beat
4 Hank von Håleryd
9 Alfa Light
12 Global Ride
10 What's Your Limit
 
8 rätt: Jackpot
7 rätt: 25.638 kronor
6 rätt: 1.002 kronor
 
Omsättning: 19.547.788 kronor
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.