Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daley Lovin vann rafflande lopp

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Daley Lovin vann Berth Johanssons Memorial på Umåker under lördagen. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Daley Lovin blev vinnaren av 2016 års upplaga av femåringsloppet Berth Johanssons Memorial (V75-6) med 200.000 kronor till vinnaren.

Publicerad:

Det blev ett händelserikt lopp med tuff spetskörning och flera positionsändringar under loppets gång.
Första 500 meterna var det tre hästar i bredd med Al Dente på innerspår, Volstead på utsidan och Michelangelo Ås i tredjespår. Första 500 meterna passerades på 1.06,5 och då kunde Volstead överta ledningen samtidigt som Robert Bergh tog upp Michelangelo Ås och letade rygglopp.
Volstead fick dämpa tempot till 1.12 första varvet och då hade han fått Fire To The Rain på utsidan medan Daley Lovin (e. Conway Hall) satt placerad i tredje ytter.
700 kvar attackerade Erik Adielsson med Daley Lovin som i sista sväng kom ner utvändigt ledande Volstead. Över upploppet orkade inte den sistnämnde stå emot Daley Lovin som avgjorde lätt över upploppet, men med tanke på öppningen höll Volstead tempot bra in i mål.
Segertiden för Daley Lovin, som tränas av Daniel Redén, blev 1.12,9a/2.140 meter.
– Det var så klart tacksamt för oss att det blev en så snabb öppning. Jag är också nöjd att jag kunnat ge Daley Lovin två relativt avvaktande lopp i år med tanke på att jag gav honom ett par stygga lopp förra året. Daley Lovin visade redan ifjol hur duktig han var, bland annat när han bara var slagen med en halv längd trots att han gick utanpå Nuncio en gång. Daniel Redén kan anmäla Daley Lovin i vilket lopp han vill då jag tycker hästen hör hemma var som helst, sade Erik Adielsson.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.