Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danedream i Tyskland

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Den här helgen är det stortävlingar på Berlin-Mariendorf travbana i Tyskland. Bland annat avgörs Tyska Derbyt i morgon, men under lördagen kördes Jubiläums-Auktionsrennen för tvååriga hästar. Där blev det svensk seger i form av Danedream, tränad av Jägersros Tomas Malmqvist.

Publicerad:
Pablo As-avkomman kördes av Christoffer Eriksson och efter en minst sagt märklig start där endast två hästar var med bakom bilen då den släppte iväg fältet så hittade ekipaget utvändigt om ledaren.
 
Med varvet från mål övertog Danedream ledningen från Laurea L.B. och sedan var det spel mot ett mål.
 
Hästen gick undan på bra sätt över upploppet, före en bra avslutande Laskari (e. Tschagga) och trea blev Love Be A Lady som kördes av Thorsten Tietz.
 
Totala prissumman i loppet uppgick till 50.000 euro och loppet kördes över 1.900 meter. Det är Niels Thomsen i Tyskland som äger. Han äger även unghäststjärnan Elton Attack.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.