Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Berglund klar för Travronden - börjar i augusti

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Travronden fortsätter att värva branschens främsta talanger och största profiler.
Senaste rekryteringen: Daniel Berglund – som spelat in över 65 miljoner kronor på tre år.
– Jag har inte blivit vinsttrött ännu, säger han.

Publicerad:

Under de senaste åren har Travronden lockat till sig flera framträdande reportrar och krönikörer.

Från Expressen kom Rickard Hansson, från Östersunds-Posten anslöt Patrick Sjöö, och från egen startup plockades Niclas Andersson. Dessutom är Tony Ryttar, Dan Persson och Ulf Bertilsson återkommande kolumnister.

Nu fortsätter rekryteringarna med Sveriges mest framgångsrika och populära speljournalist och travtipster. Daniel Berglund lämnar Travnet och går till Travronden, Sveriges äldsta och ledande travtidning.

– Det känns mycket inspirerande och fantastiskt roligt efter många år på samma arbetsplats. Jag hoppas på en rejäl nytändning precis som det ofta blir för travhästar som byter miljö, säger Daniel Berglund.

Bakom rekryteringen ligger ett långsiktigt arbete av TR Medias affärsområdeschef för tips och spelprodukter (där även Travronden ingår), Gustaf Björck, som säger:

– Vi har haft ett tydligt mål de senaste åren om att landets främsta tipsters ska finnas hos TR Media. Daniel Berglund har jag ”stalkat” sedan spelvärde.se grundades för fem år sen. Jag har gjort allt för att få över honom utan att det bitit, förrän nu. Äntligen nappade han, till vår stora glädje!

Han fortsätter:

– Alla som följt Daniels tips vet att han är ett superproffs. Frågan är om det finns någon större tipsstjärna i hela landet? Det betyder ju inte att han är bäst, vi har flera andra på företaget som jag tycker håller samma toppnivå, men Daniels popularitet är det nog ingen som når upp till. Det känns helt enkelt förbannat bra att han kommer till oss.

Tips till V75 och V86

På Travnet fokuserade Daniel Berglund länge på att skriva om V75 och V86. Tipsen, som publicerades på sajten dagen före spelstopp, har genom åren lockat 100 000-tals läsningar.

– Sedan någon månad tillbaka har han på grund av ägarförhållanden inte kunnat erbjuda V86- och V75-tips på Travnet, vilket inte varit särskilt populärt bland hans följare, men nu kan vi erbjuda Travrondens läsare detta. Det känns fantastiskt kul, säger Gustaf Björck.

De djupgående analyserna och de framgångsrika tipsen kommer att publiceras på spel.travronden. se – Sveriges snabbast växande spelsajt – varje vecka. Eftersom de skrivs dagen före spelstopp finns tipskrönikorna endast på spel.travronden.se.

• Hur känns det att tippa V75 och V86 igen?

– Otroligt roligt, så klart! V75 är ju det som driver svensk travsport och där får man jobba med toppsport och en spännande spelform varje vecka. V86 är ju också en fascinerande spelform som vuxit sig allt starkare som det bästa högvinstspelet inom travet. En spännande men också mycket utmanande och svår spelform där det känns som att man är med och nosar på miljonvinster varje vecka.

Anton Stöckel, ny som tipschef på Travronden Spel, ser fram emot att kunna bjuda prenumererande kunder på ännu mer djupgående och unikt spelmaterial till V75 och V86.

– Förutom att Daniel är en skribent i toppklass som alltid har välgrundade och välanalyserade tips, är han också en systemkonstruktör av rang, vilket han visat vid flertalet tillfällen. Våra prenumeranter kan med andra ord förvänta sig vinnande tips tillika välkomponerande system. Tillsammans med det redan starka material som Travrondens tipsgrupp producerar varje vecka blir det en oslagbar kombination.

"Vi gör dig till vinnare"

Travrondens devis är ”vi gör dig till en vinnare”. En som vet hur det känns är Daniel Berglund som, vid sidan av sina V86- och V75-tips, har lämnat in andelsspel på ATG Tillsammans med stor framgång.

På fyra år har han dragit in över 65 miljoner kronor på sina system.

En av vinsterna var den spektakulära vinsten på Jägersro 2016, då han kammade hem 17,6 miljoner kronor – en av de största spelvinsterna någonsin på ATG Tillsammans – och andelarna landade på drygt 170 000 kronor per styck.

• Vad ligger bakom dina framgångar?

– Jag är ju självklart en mycket bättre spelare i dag än för 25 år sedan så rutin tror jag är en viktig faktor. Sen är det med travspel som med alla andra branscher att man får ingen framgång utan stenhårt jobb. Kan man sedan krydda arbetet man lägger ned med en hyfsad känsla för hästar, matematik och dessutom slippa otur så är man en bra bit på väg, säger Daniel Berglund.

• Känner du, som spelat in så stora summor, någonsin press att leverera?

– Ja, det måste jag erkänna. Lika stor positiv kick som man får av att vinna och att “ha rätt”, lika tungt och nedslående är det att vara snett ute. Speciellt när man vet att många läser tipsen eller köper andelar i ens system. Jag vill vara så bra som möjligt varje gång vilket innebär stor press, men det är också en stark motivationsfaktor. Det är dock viktigt för ovana spelare att förstå att V75 och V86 är högvarians-spel där det är omöjligt att vinna varje gång och riktiga storvinster inträffar med väldigt ojämna mellanrum, säger Daniel Berglund.

Den första tipsen till V75 från Daniel Berglund kommer att publiceras på spel.travronden.se den 7 augusti.

• Vad kan läsarna förvänta sig?

– Att jag kommer att jobba stenhårt för att bjuda på så bra speltips som möjligt. Även om man inte är intresserad av att skriva av tipsen rakt av så hoppas jag att de flesta kan hitta något guldkorn här och där, få nya infallsvinklar på loppen och kanske framför allt inspireras om man gör egna system. Jag brukar säga att jag inte alltid har rätt, men att jag i alla fall alltid är rejält påläst och förhoppningsvis har rätt lite oftare än de flesta.

För dig som vill vara säker på att ta del av den och allt annat material från tipsgruppen på Travronden finns en särskild kampanjkod.

Genom att gå in på adressen http://trmedia.se/handla och ange “Berglund” så kan du teckna upp dig för all spelinformation från Travronden i två månader för 59 kronor – vilket är mindre än en krona om dagen. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast till 31/7!

– Jag hoppas att alla som gillade att läsa mig på Travnet hänger på då, säger Daniel Berglund.

Under våren har nya sajten Travronden Spel krossat barriärer. Förra veckan kunde den som följde vårt V5-spel i tidningen kvittera ut drygt 22 000 kronor, samtidigt som det sattes nytt besöksrekord på V86.

– Jag tvivlar inte det minsta när jag säger att Travronden Spel kommer bli det enda våra läsare behöver för att skapa sina system och hitta vinnare framöver, säger Anton Stöckel.

Förutom tipskrönikorna på spel. travronden.se kommer Daniel Berglund även att ha andelsspel kopplade till köpandel.se och skriva travrekar till överodds.se.

FAKTA

Detta är Daniel Berglund

NAMN: Daniel Berglund

ÅLDER: 47 (nu på lördag 6 juli)

YRKE: Spelkrönikör/travgissare

BOR: Uppsala

FAMILJ: Gift med Ann-Kristin och tonårsbarnen Lucas och Leia

FÖDD OCH UPPVUXEN: Uppsala

TRAVBAKGRUND: Travintresserad sedan tidigt 80-tal Hästägare i perioder sedan 1995 Speljournalist sedan 1996 KARRIÄR I URVAL: Sulky & Sadel, Dagens Spel (väggtidningar) Snoken, Travtjänsten, ATGs ombuds-tv och drygt 1000 spelkrönikor på travnet se

FAKTA

Fem snabba val med Berglund

Elitloppet eller Prix d’Amérique

Propulsion eller Readly Express

Solvalla eller Åby

V75 eller V86

Storlopp eller breddlopp

FAKTA

Detta får du på spel.travronden.se

För mindre än en krona om dagen får du av Travronden Spel:

– Startlistor till alla lopp

– Statistik till alla spelomgångar

– Artiklar och intervjuer varje dag

– Spelkrönikor varje vecka

– Skötarkollen varje vecka

– Resultat till alla lopp

–Till start

– Bevakningstjänst

 

PÅ V75:

– Direktrapportering fram till spelstopp

– Exklusiv information från stallbacken
– Utökade startlistor med streckprocent
– Omfattande unik lopp- och omgångsstatistik
– Banfakta
– Intervjuer om alla hästar
– Spel- och systemförslag
– Spets- och loppanalyser på alla avdelningar

– Uppdaterad utrustningsinformation

– Jens Sjödéns statistikkrönikor

– Daniel Berglunds spelkrönikor

 

PÅ V86:

– Utökade startlistor med streckprocent

– Omfattande unik lopp- och omgångsstatistik

– Banfakta

– Intervjuer om alla hästar

– Spel- och systemförslag

– Spets- och loppanalyser på alla avdelningar

– Uppdaterad utrustningsinformation

– Jens Sjödéns statistikkrönikor

– Daniel Berglunds spelkrönikor

 

PÅ V64:

– Utökade startlistor med streckprocent

– Omfattande unik lopp- och omgångsstatistik

– Banfakta

– Intervjuer om nyckelhästarna

– Spel- och systemförslag

– Spets- och loppanalyser på alla avdelningar

FAKTA

Travrondens spelprofiler

– Daniel Berglund

– Jens Sjödén

– Anton Stöckel (tipschef)

– Linus Eriksson

– Fredric Lindman

– Christoffer Hansson

– Thomas ”Travhuliganen” Andersson

– Richard Hjellström

– Johan Jernroos

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.