Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Olenklint blir ny krönikör i Travronden Spel

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Travronden fortsätter att rekrytera nya krönikörer till sin stora sport- och spelsatsning.
Nu börjar spelexperten Daniel Olenklint skriva i tidningen Travronden Spel och på TravrondenSpel.se.
– Jag har andats trav och spel de senaste 30 åren, säger han.

Publicerad:

I samband med lanseringen av en ny storsatsning presenterade Travronden tre nya krönikörer i form av Anders Ström, Timo Nurmos och Magnus Berglund.
Nu kommer nästa toppnamn – Daniel Olenklint börjar att skriva i nya tidningen Travronden Spel.
Efter 15 år i olika ledande roller inom sport- och trav på spelbolaget Unibet arbetar han nu som krönikör och expert på nystartade sportspelssajten Överodds – ett systerbolag till Travronden.
– Jag är född i Skåne och har levt och andats trav och spel de senaste 30 åren. Allt började med ett besök på Jägersro 1989 - och sedan var jag fast! Min egna travtidning såldes året efter på Jägersro, och några år senare var jag ordförande i Jägersros ungdomsklubb, säger han.

Chefredaktören Joakim Svensson är nöjd med rekryteringen:
– Jag har sagt det tidigare, Travronden har en lång och stolt tradition med starka och betydelsefulla röster. Daniel Olenklint är en av Spelsveriges absolut största och mest omtycka profiler. Få har samma insikter och analytiska förmåga som honom. Jag är glad att han har valt att tackat ja till att skriva krönikor i Sverige ledande speltidning.

I sin första krönika, som du kan läsa här, skriver Daniel Olenklint om ”några saker som stärka V75”. Det handlar om allt från återbetalning till spännande propositionsförslag, endast V7 och tv-sändningar.

• Vad kommer du att skriva om i Travronden?
– Jag kommer att skriva om olika saker med utgångspunkten att jag både är spelare, travälskare, travhästuppfödare och travhästägare, säger Daniel Olenklint som spelat in en och annan större vinst genom åren.

• Vilka är dina främsta kunskapsområden?
– Jag är analytisk, har ett väldigt bra minne samt lägger ned mycket tid på att analysera både fotboll och trav.

• Vilka frågor brinner du för?
– Eftersom jag spelar mycket så är spelarens perspektiv viktigt för mig. Men även frågan kring vem som ska föda upp och äga våra framtida travhästar ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Utan hästar blir det svårt att bedriva travsport i framtiden...

• Apropå hästägande – hur ser ditt engagemang ut där för dagen?
– Jag är med och deläger ett tiotal travhästar. Den bäste är Tae Kwon Deo, som lyckades vinna Sprintermästaren i somras. Det ska också bli spännande att följa avelshingsten Tobin Kronos avkommor där den äldsta kullen är ett år och avkommorna ser riktigt fina ut. Tillsammans med Timo Nurmos har jag fött upp två fina unghästar med Ready Cash som pappa och toppmärren Xena Brick som mamma. Ja, där måste man kunna ha lite förhoppningar framöver!

Du läser Daniel Olenklint i den nya tidningen Travronden Spel – som du antingen prenumererar på eller köper i din spelbutik för 39 kronor varje vecka – eller på TravrondenSpel.se.

FAKTA

Fakta om Daniel Olenklint

Namn: Daniel Olenklint
Ålder: 45 (en envis och ambitiös Stenbock)
Bor: I Skåne (tidigare London och många år i Stockholm)
Familj: Fru och två barn
Yrke: Överodds.se
Intressen: Trav, fotboll, aktier, politik, djur och natur.
Bästa spelminne: V75 på Romme för tio år sedan där vi spelade in fem miljoner, vilket delades med tre spelkompisar.
Värsta spelminne: Har du hela eftermiddagen på dig..?
Spelar helst på: Fotboll och trav

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.