Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk dominans i NM

Foto: Hanold/ALN
Jennifer Persson är med och tampas om en topplacering i Nordiskt Mästerskap. Foto: Hanold/ALN

I dagarna två avgörs Nordiskt Mästerskap för både amatörer och för montéryttare. Inför kvällens avslutande tävlingar på Åbytravet är det danskt i topp i båda klasserna.

Publicerad:

I år har två svenska banor fått äran att arrangerna Nordiskt Mästerskap för amatörkuskar och för montéryttare. Totalt ska tre lopp köras per klass och i den förstnämnda klassen har dansken Per Juul kopplat ett litet grepp då han vann det första försöket igår på Axevalla tillsammans med Jeanett Årman-tränade Proud Of My Face. Det återstår dock två försök av tävlingen, båda dessa körs ikväll på Åbytravet.

I montéklassen kördes två av loppen under gårdagen och även här toppar en deltagare från Danmark. Det handlar om Sabina Gammelgård som red Southwind Raptor till en fjärdeplats i det första försöket och Huckelberry Finn till seger i det andra. Når Gammelgård en topplacering med Dencos Nemo Kilab i det avslutade försöket talar mycket för att hon tar hem slutsegern.

NM-amatörer

Per Juul - 13 poäng
Janne Lukkari - 11
Mika Ahtiainen - 10
Janne Räisänen - 9
Robert Kruse - 8
J C Jacobsen - 7
Mats G Ringberg - 6
Dan-Åke Olsson - 5
Tommy Holmgren - 4
Flemming Degn - 3
Jonas Johansson - 2
Håkon Steine - 1

NM-monté

Sabina Gammelgård - 23 poäng
Johanne Ulrica Överaasen - 19
Jennifer Persson - 16
Martine Finsand - 15
Liv Pedersen - 14
Susanne Klemola - 13
Karoliina Sinkkilä - 11
Jenny Malmqvist - 11
Tuuli Kurkinen - 11
Caroline Forsner - 9
Michelle Mönster - 4

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.