Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk jätteskräll

Foto: ALN
Obi Wan sopade bort större delen av V75-kupongerna efter sin seger i gulddivisionen. Foto: ALN

När Anna Mix svek klev istället Flemming Jensen fram som stor skrällkusk bakom elvaårige Obi-Wan i gulddivisionen (V75-3) på Jägersro.

Publicerad:

Den stora snackisen under veckan har varit Sofia Aronssons tidiga uttalande om den defensiva taktiken bakom Anna Mix. Nu blev det högt tempo i ledningen eftersom Lutfi Kolgjini öppnade första varvet efter 1.12,4 med Olympic Kronos. Då kunde 42-oddsaren Obi-Wan (e. Ganymede) spurta till seger från femte utvändigt. Bakom Obi-Wan satt Kim Eriksson med Anna Mix, men hon förmådde inte avsluta lika vasst och var en besvikelse (1.13 sista varvet). För hon borde väl ha kunnat avsluta lika snabbt som Obi-Wan efter det tempot, eller?
– Om jag kunde ha gjort något annat? Tja, kört invändigt i sådana fall. Men hästen var bra, kommenterade Kim när han blev rejält ansatt av TV12-reportern.
Flemming Jensen var desto nöjdare efter segern på 1.13,3a/2.140 meter och förstapriset på 150.000 kronor.
– Det är klart att det här var en stor överraskning även för mig. Jag är nog lika förvånad som spelarna, men jag fick upp segerförhoppningarna i början av upploppet, sade Flemming.

Johan Untersteiners M.T.King Of Cash (e. Ready Cash) visade härlig styrka när han trots dödens plockade ner ledande Aileron i klass I-försöket.
– I dag blev det trots dödens lite bättre än i senaste loppet. Det kändes stabilt hela tiden och jag har nog knappt någon starkare häst i stallet. Det kändes bra redan 400-500 kvar, sade Johan.

Mer Untersteiner blev det i bronsförsöket (V75-4) - nu var det Peter som spurtvann med Frankie Brodde (e. Crazed). Detta sedan ekipaget blivit perfekt framdragen i tredjespår från tredje par  utvändigt.

Thomas Uhrberg kunde spåra från start till mål med egentränade Replay Pellini (e. Ready Cash) i klass II-försöket). Men det blev rejält dramtiskt, då stallkamraten Quattro Töll tog sig ut från vinnarhålet för Peter Ingves och var sånär att hinna dit. Det hela gick dock inte rätt till och hästen flyttades ner som fyra (nya reglerna, separat artikel).
– Det blev ju väldigt spännande sista biten, men skönt att få vinna. Det är ju tufft inom V75, kommenterade Thomas.

Dagens största V75-favorit, Jeanette Hansens Aron The Baron (e. Västerbo Prestige), vann med vad som behövdes från spets. Största dramatiken var när Örjan Kihlström med små marginaler tog sig ut från innerspåret efter att ha missat spets från innerspåret bakom bilen.
– Men det gick ju vägen ändå. Det här var fantastiskt, sade Jeanette Hansen, som tillsammans med maken Jens tog hem hela Grand Slam-potten i söndags på tio miljoner kronor.

Den här Jägersrodagen gick inte heller av för hackor. Paret Hansen fick nämligen ytterligare en V75-seger genom Red Rose America (e. Varenne) i det avslutande stoloppet. Detta efter att Örjan Kihlström kört offensivt och tagit sig fram i dödens varvet från mål.
– Helt fantastiskt, inte så lätt för varken en kusk eller tränare att få vinna tre lopp en sådan här dag. Red Rose America är faktiskt en riktigt läcker märr, påpekade Örjan, som före V75-starten även segrade med parets Hansens Udora Jet (e. Pine Chip).

I lärlingsloppet (V75-2) tvingades Henriette Larsen till 1.09,2 första 500 och 1.13,1 det inledande varvet i ledningen med favoriten Bellino B.
– Visst blev det tufft, men Conrad Lugauer har vältränade hästar. Jag tyckte motståndarna kom nära sista biten, så det var skönt att höra resultatet i högtalarna, sade Henriette, som redan nu har uppnått ett av årets stora mål:
– Ja, det var att vinna på V75. Det var min första seger där.

I Lördagsloppet (lopp 3) såg André Eklundh till att ge Ann-Carin Bronsman-tränade femåringen I Tooma (e. Mr Pine Chip) en bra resa. Först i spets för att sedan släppa till Polycrates Face efter 650 meter. I Tooma tog över täten mitt på sista bortre långsidan och höll undan säkert. Förstapriset var 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.