Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk skräll på Solvalla?

Foto: Hanold/ALN
Ken Ecce kör egentränade Bella Mont i V86-4 på Solvalla. Foto: Hanold/ALN

 Färske danske mästaren Ken Ecce kommer till Solvalla i kväll med en häst. Det handlar om Bella Mont, som går startar i V86-4 från bakspår. 
– Jag tror absolut att vi har chans att vara bland de tre, säger Ecce. 

Av: Carsten Bundgaard
Publicerad:

Bella Mont (e. Zola Boko) jagar 300.000 kronor i förstapris i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston och är lite av ett osynat kort på svensk mark. 
– Det är en rätt så kapabel märr, berättar Ken Ecce. Hon fick problem i slutet av förra året och blev halt, och efter en lång paus gjorde hon årsdebut först i april. 

I årsdebuten på Charlottenlund galopperade Bella Mont bort andraplatsen på upploppet, i ett lopp som Dixi Sisu och Per Nordström vann. Andra starten för året tillika den senaste var under Copenhagen Cup-dagen, där Bella Mont blev tvåa bakom danska stoderbyfavoriten Beatrize. Tveklöst borde hon vara på väg uppåt i form inför kvällens uppgift. 
– Jag tror absolut att vi har chans att vara bland de tre i kväll. Vi kom fram till Stockholm sent i går, så hon har övernattat på Solvalla, säger Ken Ecce. 

Det är Ken Ecces fru Berit Olsen fött upp Bella Mont. Berit Olsen är en hårdsatsande uppfödare som bland annat ligger bakom dubbla Gulddivisions-vinnaren Obi-Wan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Carsten Bundgaard

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.