Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk stjärna skadad igen

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Tycoon Conway Hall blev halt direkt efter sin seger i comebacken. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Det såg bra ut när Danmark snabbaste häst genom alla tider, Tycoon Conway Hall, vann i sin comeback på Charlottenlund under söndagen. Men nu är hästen skadad igen, i samma ben.

Publicerad:

Det var i Ulrichs Minneslöp på Charlottenlund som Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall) vann från spets i första starten sedan mitten av augusti förra året. Detta på 1.13,5a/2.000 meter. Steen Juul och ägaren Morten Staal fick dock inte vara glada speciellt länge. Nej, redan på väg hem till stallbacken markerade sjuåringen hälta i det högra frambenet. Det var just där som hästen drabbades av en hovbensfraktur.
– Det känns otroligt sorgligt, speciellt för hästens egen del. Vi vet ännu inte vad som är fel, men efter torsdagens veterinärundersökning kommer säkert svaret, säger ägaren Morten Saal till travservice.dk.

Tycoon Conway Hall var förra året bland annat tvåa i såväl Finlandia Ajo och Årjängs Stora Sprinterlopp och såg ut att etablera sig i högsta eliten. Han noterade även 1.09,4a/1.609 meter, den snabbaste tiden som en dansktränad häst någonsin presterat. Så här långt har det blivit 21 segrar och nästan 2,7 miljoner danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.