Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk stjärna slutar

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Steen Juul har rekommenderat ägaren till Tycoon Conway Hall att avbryta hästens tävlingskarriär. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En av Danmarks allra bästa hästar ser ut att ha gjort sin sista start.

Publicerad:

Det är åttaårige Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall) som av allt att döma gjort sin sista start. Hästen startade så sent som i går i Jägersros Supersprint över 1140 meter, där han slutade oplacerad.
– Jag märke att det inte var något tryck i hästen i går på Jägersro. Jag är övertygad om att det är den gamla skadan som spökar igen och har rekommenderat ägaren att låta hästen få avsluta karriären, berättar Steen Juul till travservice.dk.

Tycoon Conway Hall har gjort 59 starter under karriären och vunnit 23 lopp. Han har tjänat drygt 3,7 miljoner svenska kronor och har rekordet 1.09,4ak från Hugo Åbergs i fjol. Under 2016 tampades han flera gånger mot de absolut bästa hästarna i Norden. Han var bland annat tvåa bakom Propulsion i Finlandia Ajo och tvåa efter Nuncio i Årjängs Stora Sprinterlopp. Han vann även ett försök i Sweden Cup. I augusti 2016 åkte han på en hovbensfraktur och efter fjolårets enda start (i mars), slog han upp samma skada. I år gjorde han comeback den 21 maj och inledde med två raka segrar. Men sedan har det blivit fyra starter utan större framgångar. Och nu verkar sagan alltså vara över.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.