Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danskt rekord för Lindgrens löfte

Foto: HANOLD/ALN
Marcus Lindgren-tränade Den of Warlock slog danskt rekord under söndagen (arkivbild). Foto: HANOLD/ALN

Den of Warlock har startat karriären lysande i Danmark. Efter gårdagens rekordlopp öppnar Marcus Lindgren för starter i Sverige redan i sommar.

Publicerad:

Marcus Lindgren-tränade Den of Warlock har övertygad stort i Danmark. I går tog Muscle Hill-avkomman sin tredje seger i karriärens fjärde start på Charlottenlund och passade dessutom på att sätta nytt danskt rekord för treåriga hästar på kilometertiden 1.15,0/2020 meter voltstart. 

– Det är en väldigt fin häst, att han skulle vinna förväntade jag mig eftersom han inte mötte så bra hästar. Han har en stor kapacitet, säger Marcus Lindgren, som följde loppet hemifrån.  
Hästen ägs av Knutsson Trotting Ink köptes i USA som ettåring. 
– Jag var själv med och valde ut den på auktionen och jag föll pladask med en gång. Det är en jättesnäll och trevlig häst på alla vis. 
 
Vid gårdagens seger lämnade Den of Warlock konkurrenterna bakom sig under slutsvängen efter ett lopp utvändigt om ledaren. Kusken kunde bara sitta och finåka upploppet ner när hästen gick i mål med gott om krafter kvar. I sulkyn satt Patrik nygren som fick fokusera på att hålla hästen skärpt igenom kurvorna. 
– Han har alltid haft aktionsproblem, framför allt höger bak och han är lite speciell i stilen. Men det blir bättre och bättre. Han har redan styrkan och inställningen, men han behöver förbättra sin teknik, förklarar Marcus Lindgren. 
I Danmark kan hästen tävla utan tvångsprissumma till skillnad från på svensk mark där den är satt till 250.000 kronor. Trots det meddelar Lindgren att det kan bli start i Sverige redan under sommaren. 
– Vi får börja titta på det där nu. Givetvis kommer vi att starta honom till Sverige till hösten men frågan är om det kan bli aktuellt redan under sommaren, vi får se. 
Hur står han sig mot den svenska kulltoppen?
– Kapacitetsmässigt ska han stå sig bra, frågan är bara när han är redo för det. 
 
 
Den of Warlocks stamtavla:
 
Pappa: Muscle Hill
Mamma: Sabrina Hall
Farfar: Muscle Yankee
Farmor: Yankee Blondie
Morfar: Garland Lobell
Mormor: Spartina
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.