Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansktränad häst vann "norska Sprintermästaren"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Flemming Jensens Thai Highway vann Jarlsbergs Grand Prix. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

På fredagen avgjordes Jarlsbergs Grand Prix för fyraåriga hästar. Norges motsvarighet till Sprintermästaren fick en svensk och en dansk försökssegrare och till slut stod den senare som segrare.

Publicerad:

Thai Highway (e. Dream Vacation) och Tom Erik Solberg försvarade innerspåret i finalen och spårade sedan runt om. Närmast bakom följde Vainqueur R.P, A Brave Heart och Jonas Mobergs Categorical. Färjestadstränarens häst vann sitt försök och med fjärdeplatsen i finalen sprang fyraåringen totalt in 80.000 norska kronor under fredagskvällen på Jarlsberg. För favoriten, Ola Åsebös Hard Times, blev det däremot tidig galopp med Ulf Ohlsson i sulkyn..

Finalsegraren Thai Highway, som vann sitt försök från ledarryggen, tränas av Flemming Jensen och har nu vunnit fyra av årets sex starter. Förstapriset i fredagens final uppgick till 400.000 norska kronor. Segertiden, 1.11,0a/1.609 meter, var densamma som Papagayo E:s notering från 2014, men en bit ifrån fjolårets fartfest. Då vann Phantasm Soa på löpningsrekordet 1.09,8.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.