Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dante uppfyllde Luddes löfte

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Dante Boko fick en halv miljon kronor för segern i Lyon Grand Prix Summer Meeting Stayer. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Den stora snackisen under lördagen blev Åbys dåliga bana som inte klarade av nederbörden. Många tränare var kritiska efter loppen och flera hästar klarade inte av de svåra förutsättningarna. När de kom till dagens höjdpunkt förutom Åby Stora Pris, Lyon Grand Prix över tre varv, hade kuskarna sådan respekt för banan att Dante Boko fick bestämma till 1.19,4 första två varven.

Publicerad:

Det gjorde att konkurrenterna var chanslösa att hota Dante Boko över upploppet och Lutfi Kolgjini som lovade seger på förhand fick rätt. Alfas da Vinci spurtade mycket vass till andraplatsen från fjärde utvändigt, medan favoriten Sauveur inte alls trivdes på banan och tröttnade till slut.

– Det krävdes inte så stor prestation. Både jag och Åke var nöjda med att få bestämma första två varven och sedan avgöra loppet sista kilometern då banan som den var. Jag hade sagt på förhand att jag trodde det var omöjligt att Sauveur, även om jag älskar den hästen, skulle plocka ner Dante från dödens över tre varv och jag fick rätt, sa Lutfi Kolgjini efter loppet.

Bronsfinalen vann av Per Lennartsson som har ett riktigt formstall. Med Cab Hornline avgjorde han från andra utvändigt på 1.14,0a/2.140 meter, men snacket efter loppet kom att handla om banan. Nederbörden över Mölndal gjorde att det lade sig väldigt mycket vatten på banan och många kuskar var kritiska till underlaget.

– Det är en skaderisk för hästarna då de fastnar i banan. Jag tycker att den berömda veterinären borde kliva in och göra något rätt och säga det inte går att tävla på en sådan här bana då det är en skaderisk, sa Per Lennartsson i ATG Live efter segern.

Nadal Broline klättrade upp i gulddivisionen när han tog sin 14 seger i 20 starten när han vann finalen av silverdivisionen. Ulf Ohlsson hittade genom bra med sexåringen och fick tredje utvändigt trots spår elva. Sedan var han starkast efter att attackerat i tredjespår genom sista sväng.  

– Jag tror att han kommer vinna några guldlopp och sedan får vi se hur han duger mot de allra bästa, sa Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln efter att vunnit loppet på 1.13,1a/2.140 meter.

Dagens mest turliga vinnare var Ulf Stenströmers Pampalo i klass I-finalen. Björn Goop hade tur när han fick överta ledningen efter att Kalle Kalas galopperade i spets in i första sväng och på slutvarvet galopperade M.T.Joinville som hade fått övertagit spets av vinnaren så att han kunde komma till spets igen. Segertiden blev 1.14,2a/2.140 meter.

– Vi hade flyt i loppet, inte bara en, inte två utan tre gånger. Det är en häst som verkligen vill kämpa, sade Björn Goop.

Peter Untersteiner vann klass II-finalen med talangen fyraårige talangen Isor Håleryd. När motbudet Palermo Broline galopperade kunde Peter Untersteiner öppna snabbt till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Segern blev lätt och det var femte segern i åttonde starten och nu stunda Derbykval.

– Det fanns inte i min plan att han skulle öppna så väl att vi skulle komma till ledningen. Sitter man i ledningen med bästa hästen är det ett trumf. Nu är det Derbykval om elva dagar, så vi får hoppas att han tar det här väl, sade Peter Untersteiner efter loppet.

Segertiden skrevs till fina 1.13,5a/2.140 meter på en bana som inte var alldeles snabb efter en regnskur.

Rätt V75-rad:
3–6–11–5–7–6–4

Utdelning:
7 rätt: 53.597 kr
6 rätt: 500 kr
5 rätt: 49 kr

Omsättning:
73.125.850 kronor

Boostnummer:
303

Publik:
6.606 personer

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.