Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför blev Breeders Course inte fullt

Foto: MARIA HOLMÉN
Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro. Foto: MARIA HOLMÉN

12 hästar skulle ha kommit till start i Breeders Course för treåringar nästa vecka på Jägersro. Men bara elva hästar finns med i startlistan, varav tre försökstreor och en försöksfyra. Jägersros sportchef Mats Ahlkvist reder ut begreppen.

Publicerad:

På tisdag körs finalen av Breeders Course för treåringar på Jägersro. Dit har det körts totalt sex försök; två i Italien och Sverige, samt ett var i Norge och Holland.

Vidare till final tog sig de två främst placerade i varje försökslopp.
– Från början var det bara fem försök som skulle köras, men då det var så mycket hästar anmälda valde vi ganska tidigt i våras att köra sex försök, vilket innebar att tolv hästar skulle gå vidare, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

I det norska uttagningsloppet hade varken målettan eller måltvåan betalat insatsen till Breeders Course varpå trean Dragster och fyran Philistine Face, som båda erlagt insatser för loppet, kvalade in till finalen.

När startlistan blev klar till loppet under onsdagen stod det klart att Philistine Face samt två italienska inkvalade hästar valt att tacka nej till deltagande i finalen nästa vecka.
– Italienarna kvalade in två hästar i Milano och två i Neapel, men det var bara två av dessa fyra hästar som ville komma till Jägersro. Reglerna säger då att vi får fylla ut loppet med de snabbaste treorna, vilket var Sucre på Jägersro och Clemenza Am på Solvalla. När det gäller Philistine Face ströks hon på morgonen innan anmälningstiden gick ut och då hann vi tyvärr inte få klart med en tolfte häst. Därav är det bara elva hästar som deltar i loppet, avslutar Mats Ahlkvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.