Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför får Kindred böter på 100 miljoner kronor

Foto: Montage/TR Bild
Bilden är ett montage. Foto: Montage/TR Bild

Spelinspektionen har tilldelat Kindred Group en varning och sanktionsavgift om 100 miljoner kronor.
Beslutet kommer att överklagas, meddelar bolaget.

Publicerad:

Förvaltningsmyndigheten gör bedömningen att Kindred Groups helägda dotterbolag Spooniker Ltd – som i sin tur har licens för kommersiellt onlinespel och vadhållning på sajterna Unibet, Maria Casino, Storspelare, Bingo.se och igame.se – brutit mot lagstiftningen rörande bonusar.

Olika typer av bonusar

Bland annat ska bonuspoäng delats ut vid kortspel som sedermera kunnat användas till vidare spel. Spelinspektionen vänder sig även emot Twitter-tävlingen ”Hundralappen” där användare tippat resultat i en utvald match och erhållit 100 kronor på sitt konto vid rätt utfall. Totalt handlar det om åtta olika varianter av bonusar under upprepade tillfällen.

Rekordhöga böter

Sanktionsavgiften uppgår till 100 miljoner kronor. Ett beslut som är möjligt att överklaga och så kommer det att bli enligt ett pressmeddelande från Kindred.

Efterfrågar rättslig vägledning

”I beslutet från Spelinspektionen framgår det att en del av Spoonikers erbjudanden, tävlingar och kampanjer är att anse som ekonomiska incitament och därmed som bonusar.  Att erbjuda dessa var enligt Spelinspektionens mening oförenligt med den nya spellagstiftningen.

Kindred gjorde initialt en annan bedömning av vad som anses vara en bonus och det är dessa tolkningar som Spelinspektionen haft synpunkter på. Under våren 2019 antog Kindred en mer restriktiv tolkning av lagen. Kindred kommer att överklaga Spelinspektionens beslut i syfte att få rättslig vägledning i hur lagstiftningen ska tolkas. Till dess att utdömda varningar och sanktionsavgifter prövats i domstol och vunnit laga kraft behåller Kindred sin restriktiva tolkning”, skriver bolaget.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.