Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför frias Örjan från felaktig drivning i lördags

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Örjan Kihlström. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

I lördags bestraffades Örjan för felaktigt bruk av körspö.
I går rev Åbys måldomarnämnd upp beslutet.
– Ett felaktigt beslut som korrigerades, säger måldomarnämndens Björn Persson.

Publicerad:

Från sidan såg Örjan Kihlström moderat ut i sulkyn bakom Click Bait i lördagens avslutande lopp på Åbytravet. Initialt tyckte dock måldomarnämnden annorlunda och bestraffade honom för felaktigt bruk med körspö.

Ett domslut som revs upp i samband med torsdagens tävlingar på Åby, vilket Sulkysport har rapporterat om.

– Vi korrigerade det ja, säger måldomarnämndens Björn Persson.

Olika syn från början

Hur kom det sig?

– Det var som så att personen i domarbilen hade upptäckt en serie maningar av Örjan genom sista sväng och läser man reglementet noga är det inte tillåtet. Vi tittade på filmerna då och såg ingenting men han stod på sig och Örjan fick bestraffning.

– Örjan gick inte att nå direkt efteråt men sedan har vi varit i kontakt med honom och han önskade en omprövning och i den röstade vi för hur vi skulle göra där återkallande av bestraffningen vann majoritet.

"Vi kallar det så"

Omprövning? Vad är skillnaden mot överklagan som han inte kunde göra hos ST med anledning av att straffets dignitet var relativt låg.

– Vi kallar det så. Överklagan går till ST, men det kan hända då och då att aktiva hör av sig och vill att vi ska titta på det igen och ibland kan man ha missat detaljer. Så ett felaktigt beslut korrigerades helt enkelt.

Huruvida sådana situationer ska bedömas med ”maningar” ska tas upp på måldomarkonferensen i höst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.