Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför galopperade storfavoriten

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Foto: Maria Holmén/TR BILD

Bungle Rain gjorde bort sig som storfavorit på V64 i Gävle igår. Ägaren och tränaren Elisabeth Lundholm förklarar idag vad hon tror var orsaken till att treåringen galopperade.

Publicerad:

Bungle Rain (e. Andover Hall-Miss Possessed), som kostade 1.250.000 kronor på auktion som ettåring, svek som storfavorit i V64-1 igår. Hästen galopperade i tävlingsdebuten, men därefter tagit fyra vinster och ett andrapris på fem starter. I gårdagens lopp var treåringen nerspelad till 1,3 i vinnarodds.
– Allt var tipp-topp med Bungle Rain och det är en snäll häst. När vi kom till boxen ledde jag i honom som jag alltid gör, men han gick omkull och vi stod häpna och undra vad som var fel, berättar Elisabeth Lundholm.

Hon märkte inga fel när treåringen värmdes på rakbanan, men körande Ulf Ohlsson märkte att allt inte stod rätt till.
– Bungle Rain var inte lika spänstig och han kunde inte köra genom kurvan, fortsätter Lundholm.

Hon berättar att även boxgrannen gick omkull i boxen och den travaren kunde inte starta.
– Det är en gammal box och det blir slitit på underlaget. Det ska vara räfflat underlag, men under spånet var det helt blankt och därför var det väldigt glatt underlag. Jag har varit i kontakt med Gävletravet, men de säger att amatörer är där varje dag och att det inte är några fel.

Elisabeth Lundholm ska på söndag kolla upp Bungle Rain hos kiropraktor på söndag och även gå till veterinär med sin dyrgrip.

På Gävletravet är Kent Modin travbanechef:
– Som jag ser det finns det inga problem med våra gäststallar. Vi har inte haft några klagomål på dem tidigare och besiktigar dem regelbundet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.