Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför står Solvato över Olympiatravet

Foto: MARIA HOLMÉN
Solvato vann Olympiatravet förra året, men kan inte försvara sin titel i år. Foto: MARIA HOLMÉN

Förra året vann Solvato Olympiatravet på Åbytravet, men på lördag kan han inte försvara sin titel. Anledningen är att det blev för kort tid att preparera hästen efter han fått en muskelsträckning för drygt en vecka sedan.

Publicerad:

Solvato skulle ha startat på Jägersro den 11 april i ett uttagningslopp till Olympiatravet, men blev struken ur det loppet.
– Solvato fick en muskelsträckning på vänster sida av halsen. Det är väl att ungeför jämföra med nackspärr hos en människa, säger Admir Zukanovic hos Stall Denco.
Det blev därmed för kort tid att förbereda Solvato för en start i Olympiatravet på lördag.
– Han fick stå över lite i samband med sträckningen och han fick därmed inget lopp i kroppen. Det vore inte rätt mot Solvato att plocka ut honom mot eliten utan att han är riktigt förberedd. Han tränade tidigare idag och det är ingen fara med honom. Jag skulle tro att Solvato kommer ut till start inom två-tre veckor, säger Admir Zukanovic.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.