Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför visade ATG inte Lotterian

Foto: ALN
Foto: ALN

Under måndagen avgjordes ett av Europas största och mest klassiska lopp, Gran Premio Lotteria. Men de svenska travfansen gick miste om dramatiken på Agnano-banan i Neapel då ATG inte sände loppet.
– Anledningen var en avtalsdiskussion som inte kom i hamn i år, säger Thomas Bertilsson på ATG. 

Publicerad:

När Lotterian avgjordes i fjol erbjöds ATG-kunderna spelmöjligheter (i en svensk pool) till de tre försöken och den efterföljande finalen, och loppen sändes direkt. Finalen, där Oasis Bi segrade, gav omkring 250.000 kronor i omsättning på vinnare, plats, tvilling och trio. 

Men i år blev det varken spel eller direktsändning från storloppet i Italien, vilket ledde till en del besvikna reaktioner på sociala medier. Enda bilderna i ATG Live från Neapel kom i efterhand - och då handlade det om klipp tagna från Youtube. 
– Anledningen var en avtalsdiskussion som inte kom i hamn i år. Planen var att ta bilder från Equidia, vilket vi har rätt att göra, men då de heller inte sände varken försök eller final, så fick vi lösa det genom att ta bilder från Youtube. Det var inte den bästa lösningen men utifrån förutsättningarna var det så det fick bli, säger Thomas Bertilsson som är PR-chef på ATG. 

Vann gårdagens storlopp gjorde Timone Ek med Enrico Bellei i sulkyn och finalen går att se nedan:

[[{"fid":"40104","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.