Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Datum spikat: Då träffas parterna i tingsrätten

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

För drygt ett år sedan stämdes travtränaren Björn Goop av andelsägare fördelade på totalt fem andelsbolag. Nu är det bestämt när den muntliga förberedelsen kring målen tas upp i Värmlands tingsrätt.

Publicerad:

Under sommaren 2017 upphörde samarbete mellan Björn Goop och de fem andelshästkonstellationerna som hade hästar i träning hos Färjestadstränaren. Hästarna sades upp med kort varsel och andelsbolagen krävde Goop på sjusiffriga belopp. Under hösten väntas målen tas upp i Värmlands tingsrätt och nu är det också bestämt att en muntlig förberedelse kommer att äga rum i Värmlands tingsrätt tisdagen och onsdagen 13-14 november. Jesper Arvenberg har varit företrädare för Björn Goop sedan i höstas och för en knapp månad sedan blev det känt att Lars Deckeman kommer att företräda andelsägarna och deras bolag.
– Jag har aldrig någonsin varit med om att en muntlig förberedesle pågår i två dagar. Det visar hur stora och komplicerade de här målen är och hur omfattande materialet är. Det kanske också går att se som en indikation på att bolagens talan inte är fullständig och klar i alla avseenden, säger Jesper Arvenberg.

Den muntliga förberedelsen väntas starta klockan 09.00 tisdagen den 13 november.

Fotnot: Travronden rapporterade tidigare under veckan att den muntliga förberedelsen i ärendet var satt till 18–19 september, men under fredagen kom information om att datum ändrats till 13–14 november.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.