Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i Energima Cup

Foto: null
Thai Broadway och Björn Goop är klara för finalen i Energima Cup med 300.000 norska kronor till vinnaren. Bilden från ett tidigare tillfälle.

Finalfältet är klart till Energima Cup, Bjerkes motsvarighet till Sweden Cup. De svenska färgerna försvaras av Thai Broadway och Camelot Sisu.

Publicerad:

Frode Hamre vann det första försöket med Donatomite. Hamre styrde fram till spets i första sväng, öppnade första 500 via 09,7 på den regntunga banan, och drog undan till en klar seger på 1.10,7/1.609 meter med tussarna oryckta. Rod Stewart fick trava i dödens och tappade sin finalplats de sista meterna. 

I det andra försöket blev det rejäl körning från start där Diamond tog sig förbi Edward Ale och släppte till Volare de Lou i första sväng, tempot 09,0 första 500. Björn Goop satt perfekt till med Thai Broadway i andra utvändigt bakom Kendrick Jr och satte in stöten i sista sväng. Ekipaget såg ut att gå mot segern men blev infångad sista biten av snabbt spurtande Turno di Azzurra med Örjan Kihlström, och målfotot visade på dött lopp. Segertiden för de två ekipagen blev 1.11,2.

Förstapriset i respektive försök var 100.000 norska kronor och i finalen, som körs klockan 15.14, belönas vinnaren med 300.000 norska kronor. 

Energima Cup, final, 1609 meter auto:
(häst-kusk)
1. Thai Broadway - Björn Goop
2. Donatomite - Frode Hamre
3. Turno di Azzurra - Örjan Kihlström
4. Victory Bonsai - Mika Forss
5. Camelot Sisu - Ulf Ohlsson
6. Expo Express - Hugo Langeweg Jr.
7. Tano Bork - Christian Lindhardt
8. Diamond - Robin Bakker

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.