Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i guldloppet

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Pastore Bob tog sin senaste seger på Jägersro i våras och var också trea i Hugo Åbergs Memorial i sin näst senaste start. På lördag är han tilllbaka för att hämta guld i Birger Bengtssons Minne. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Startlistan är klar till årets upplaga av Birger Bengtssons Minne på Jägersro och gulddivisionsloppet ser ut att bli en öppen historia.

Publicerad:

Birger Bengtssons Minne har kört sedan 1988 då Mack the Knife och Stig H Johansson stod som premiärvinnare. I fjol vann Dante Boko med Adrian Kolgjini, men det blir ingen andra titel för nioåringen som i stället ska göra debut under sadel i lördagens derbymonté. 

Minnesloppet går över 1640 meter och utgör även ett försök inom gulddivisionen med 200.000 kronor till vinnaren. Racet kommer att gå som V75-3 på lördag och startlistan ser ut enligt följande:
(häst-kusk-tränare).
1. Speedy Foxy Vicane - Kim Eriksson (David Källgren)
2. Tango Negro – Wilhelm Paal
3. Disco Volante – Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
4. Star Advisor Joli – André Eklundh (Sofia Aronsson)
5. Target Kronos – Hanna Lähdekorpi
6. Policy of Truth – Erik Adielsson (Reijo Liljendahl)
7. Pastore Bob – Johan Untersteiner
8. Speedy Face – Adrian Kolgjini
9. Lucifer Lane – Johan A Nilsson (Thomas L Nilsson)
10. Jairo – Joakim Lövgren
11. Baron Gift – Rickard Svanstedt 
12. Montdore – Robert Bergh

Silverdivisionen går också över 1640 meter och här återfinns bland annat Jubileumspokals-trean Norton Commander (spår 4) och Gina Schermer (spår 6) som var trea i EM för ston senast.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.