Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i Hamburg

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Kevin Oscarsson kör Giveitgasandgo i Hamburg på söndag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tretton fyraåringar är med i söndagens Grosser Preis von Deutschland. Fem svensktränade hästar kommer till Hamburg och dessutom får Kevin Oscarsson förnyat förtroende bakom Giveitgasandgo.

Publicerad:

Oscarsson körde Frode Hamres häst till seger i Hallandsmästaren förra veckan och är på nytt uppsatt som kusk till den norske jänkaren. Ekipaget lottades till spår tio bakom bilen.

Hesiod, Enterprise, Prosperous, Flying Fortuna och Heart of Steel utgör den svensktränade kvintetten och de ställs förutom Giveitgasandgo mot hästar som Classic Connection och Tsunami Diamant.

Grosser Preis von Deutschland körs över 2.200 meter med 75.000 euro i förstapris. Det har blivit svensk seger i de sju senaste upplagorna av grupp I-löpningen, senast genom Diamanten.

Samma tävlingsdag körs även ett annat fyraåringslopp i Hamburg, Deutschland Cup som har grupp III-status. Där startar Earl Variera, Vespertilio Jet och Wide Game. Och i ett lopp för högsta klassen tar Peter Untersteiner ut Generaal Bianco. Femåringen möter bland andra Gilda Newport, Ferrari River, Dragster och Shadow Gar.

FAKTA

Startlista: Grosser Preis von Deutschland

1. Classic Connection – Jean-Pierre Dubois
2. Tsunami Diamant – Robin Bakker
3. American Cheque – Wilhelm Paal
4. Hesiod – Ulf Ohlsson
5. Mac Smily – Christian Lindhardt
6. Enterprise – Carl Johan Jepson
7. Baxter Hill – Josef Franzl
8. Prosperous – Marcus Lindgren
9. Vaduz Wise As – Rick Ebbinge
10. Giveitgasandgo – Kevin Oscarsson
11. Flying Fortuna – Christoffer Eriksson
12. Heart of Steel – Peter Untersteiner
13. Mc Arthur – Michael Nimczyk

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.