Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De hoppas Pedersen på till Olympiatravet

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Om tre månader avgörs Olympiatravet på Åby. Banans sportchef Jon Walter Pedersen har fem wildcards, men kommer att avvakta något innan de skickas ut. För Travronden berättar han om sina tankar efter Pd'A och vad som imponerade mest honom.

Publicerad:

Eftersom Olympiatravet körs ganska exakt en månad innan Elitloppet ses det av många som den optimala uppladdningen. Tio hästar gör upp i loppet fördelade på fem wildcards, fyra försöksvinnare samt att fjolårsvinnaren Your Highness har en plats om kretsen kring hästen vill starta henne.

Först och främst, hur ser du på söndagens Prix d'Amérique?
– Det var ett intressant lopp, absolut. Det var kanske inte ett helt väntat loppscenario, men loppet kördes i Frankrike och där finns det helt enkelt lite fler möjligheter. De två som var först i mål fick fina resor och sedan hade de kanske lite tur också. Belina Josselyn är en häst som imponerar väldigt mycket på mig och det hade varit väldigt kul att få henne till Olympiatravet.

Hur går arbetet med Olympiatravet, har du funderat över några wildcards?
– Jag tycker att det är alldeles för tidigt att göra det. Formen som hästarna har idag kan vara helt borta om tre månader och vi kommer nog att börja arbetet fullt ut i mars. Visst, skulle det vara så att Bold Eagle vill komma är det klart att man kan göra klart med en sådan häst tidigare. Sedan imponeras jag mycket av Redéns hästar och främst Lionel, men det är som sagt väldigt tidigt än.

Har du hört något kring titelförsvaren Your Highness?
– Jag vet om att Björn Goop är intresserad av att komma tillbaka och försvara titeln, men hästen behöver nog få gå ut i ett par lopp innan för att man ska få se vilken form hon är i. Det känns som att vi kommer att kunna få ihop ett ännu bättre startfält jämfört med ifjol, jag tycker att loppet ligger helt perfekt i tid för de som satsar mot Elitloppet på Solvalla en månad senare.

Till sist, vilka fyra är i nuläget dina drömhästar till att vara med?
– Bold Eagle, Nuncio, Belina Josselyn och Lionel.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.